Πρώτη συνάντηση της Δημοτικής αρχής με τους Προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των 52 κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση της νέας Δημοτική Αρχής με τους αιρετούς των 52 Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Κοβεντάρειο κτήριο.

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων ενημερώθηκαν σχετικά με το πλαίσιο συνεργασίας τους με τη Δημοτική Αρχή την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, γνώρισαν τους αντιδημάρχους της Κοζάνης και πληροφορήθηκαν για τις αρμοδιότητες του κάθε αντιδημάρχου. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες (Δ/ντες υπηρεσιών) του Δήμου, αλλά και να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους, αναφορικά με την καθημερινότητα στις Τοπικές Κοινότητες. 

Οι περισσότεροι αιρετοί των Τοπικών Κοινοτήτων μίλησαν για την προβληματική και επικίνδυνη έως έναν βαθμό για τους κατοίκους κατάσταση, που έχει προκληθεί από το πλήθος αδέσποτων σκύλων που περιφέρονται ανεξέλεγκτα σε κάθε περιοχή του Δήμου, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ από πολλούς έγιναν αναφορές στην έλλειψη του δημόσιου φωτισμού. Ως μείζονα προβλήματα επίσης αναδείχτηκαν μέσα από την συζήτηση, η μη αποψίλωση, η ελλιπής καθαριότητα των δρόμων των Κοινοτήτων ειδικά τους θερινούς μήνες, καθώς και τα έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά τους χειμερινούς μήνες με τον αποχιονισμό των Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, μίλησε εμφατικά για την ανάγκη αμεσότητας στην ροή των πληροφοριών, στην άμεση επαφή και επικοινωνία ανάμεσα στους αιρετούς και τις υπηρεσίες, όπως και στην αναγκαιότητα παρουσίας των Προέδρων στα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε η συνεργασία όλων να καταστεί αποτελεσματική και ιδιαίτερα χρήσιμη για τους Δημότες.