Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης, Βασίλης Βασιλακόπουλος, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο Δημάρχου.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, με κεντρικό σύνθημα «Ας περπατήσουμε όλοι μαζί», ο Δήμος Κοζάνης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που ξεκινούν την  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη και στοχεύουν στην αρμονική συνύπαρξη μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζών, ευαίσθητων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία κλπ) και την ασφαλή κίνηση  όλων στην πόλη. Η καινοτομία, η αειφορία, η τεχνολογική επανάσταση, η κλιματική αλλαγή και η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία αστικών δομών ασφαλών και λιγότερο ρυπογόνων, δίνουν το στίγμα της Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η κυρία Κατερίνα Δαδαμόγια, Τοπική Συντονίστρια για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Η έναρξη της Εβδομάδας Κινητικότητας θα γίνει με τα μέλη του ΚΑΠΗ να διασχίζουν την πόλη σε μια διαδρομή από το κέντρο της Κοζάνης μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ώστε να εντοπισθούν και καταγραφούν σημεία προβληματικά αναφορικά με την προσβασιμότητα από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Ο Αντιδήμαρχος κος Βασιλακόπουλος κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ευχαρίστησε φορείς και συλλόγους που βοηθούν και συμμετέχουν στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

 

 

Η Συνέντευξη Τύπου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ