Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά

Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες της εκφοράς ενός οχετού ψεμάτων και συκοφαντιών από γκαιμπελίσκους και παρατρεχάμενους, από ανθρώπους που δεν ανέχονται την δημόσια και τεκμηριωμένη κριτική στο “έργο” και τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Πρωτοστάτης στην προσπάθεια αυτή ο διορισμένος από τον κ. Ιωαννίδη, γενικός γραμματέας του Δήμου.

Προφανώς  οι εργοδότες του διέκριναν / αναγνώρισαν στα “χαρίσματα”  και τις ικανότητες του,  τον πλέον ικανό εκφραστή της χειρότερης μορφής λαϊκισμού που με τον πιο αήθη και κακόβουλο τρόπο εκφέρει.

Στον διορισμένο γενικό γραμματέα αναγνωρίζουμε την ανάγκη  να φανεί αντάξιος της θέσης που του ανατέθηκε και της ευγνωμοσύνης που  χρωστά στους εργοδότες του για την εργασιακή ασφάλεια που του πρόσφεραν. Όμως υπάρχει και η αλήθεια που δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

Όσον αφορά τώρα την ουσία:

Καλά οι προηγούμενοι “κρατούσαν τα οικονομικά του Δήμου σε τεφτέρια”, οι σημερινοί διαχειριστές των οικονομικών, που ενώ βγαίνει και ο Ιανουάριος του 2017, δεν δημοσίευσαν ούτε μία τριμηνιαία οικονομική κατάσταση για το 2016, πού κρατούν τα οικονομικά στοιχεία;

Από τον ισολογισμό του Δήμου για το 2015 (εικόνα 1) προκύπτει μικρή αύξηση των απαιτήσεων του.

Είναι άραγε αποτέλεσμα της ίδιας πελατειακής πολιτικής στην οποία κατά καιρούς αναφέρονται;

Θα μας ενημερώσει ο γενικός πόσα ενοίκια οφείλει ο μισθωτής του αναψυκτηρίου του Αγ. Δημητρίου που δεν έχει συμπληρώσει ούτε 15 μήνες στην εκμετάλλευση του ακινήτου;

Από τον ισολογισμό της ΔΕΥΑΚ για το 2015 (εικόνα 2) προκύπτει μια σημαντική μείωση των διαθέσιμων της, από  τα 5,75 εκ. ευρώ το 2014 στα 2,4 εκ. ευρώ το 2015, μείωση δηλαδή κατά 58 %.

Προκύπτει επίσης εκτίναξη των απαιτήσεων της ΔΕΥΑΚ από πολίτες από 20,87 εκ. ευρώ το 2014 στα 24,59 εκ. ευρώ το 2015. Αν μάλιστα πάρουμε υπ΄ όψιν μας και απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων κατά 1,15 εκ. ευρώ τον ίδιο  χρονικό διάστημα, η εκτίναξη των απαιτήσεων φτάνει στο ύψος του 23.33 % στον πρώτο χρόνο διαχείρισης της νέας δημοτικής αρχής.

Μήπως για την εκτίναξη των απαιτήσεων φταίει μόνον η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ; Μήπως κατά τη γνώμη σας η κρίση ξεκίνησε  το 2015 με τη νεοεκλεγείσα τότε Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ);

Η ανικανότητα ή η πελατειακή πολιτική της δημοτικής αρχής ευθύνεται για την κατρακύλα των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΚ;

Έχει να πει κάτι ο λαλίστατος γενικός γραμματέας;

Κύριοι της δημοτικής αρχής καταλάβετε επί τέλους πως η λογική  σας ότι για όλα φταίνε  οι  προηγούμενες Δημοτικές αρχές δεν είναι πειστική και δεν μπορεί να αποτελεί  άλλοθι.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αξιοποιήσετε το έργο των προηγούμενων, τα συμπεράσματα σοβαρών προσπαθειών, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα αγαθά του τόπου μας για να αντιμετωπίσουμε τα ολοένα και πιο συχνά μηνύματα κρίσης.

Χωρίς αποκλεισμούς,  διακρίσεις και προκαταλήψεις να αφήσουμε πίσω τις αδιέξοδες και φοβικές πολιτικές και την αδράνεια που οδηγούν τον τόπο σε μαρασμό και ύφεση βαθύτερη και από αυτήν της χώρας.

Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, γιατί το έχουμε όλοι μας ανεξαιρέτως ανάγκη, ο τόπος μας, οι άνεργοι, οι πολίτες, ιδιαίτερα οι νέοι μας.

Κοζάνη, 24/1/2017

Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά