Άμεση αντίδραση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στην απόφαση του ΥΠΕΝ για την περικοπή των πόρων του Πράσινου Ταμείου που προορίζονται για την απολιγνιτοποίηση

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στην απόφαση του απελθόντος υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την αλλαγή στον τρόπο κατανομής των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το έτος 2020.
Με επιστολή που κοινοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021 προς το νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο κ. Μαλούτας κάνει λόγο για μια «κατάφορα άδικη και αιφνιδιαστική απόφαση, που εκμηδενίζει ουσιαστικά του ήδη λιγοστούς πόρους προς το Πράσινο Ταμείο, που διατίθενται για την χρηματοδότηση δράσεων και την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, και που στόχο έχουν την ενίσχυση και σταδιακή διαφοροποίηση των τοπικών οικονομιών για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και το Δήμο Μεγαλόπολης».
Αναλυτικά η επιστολή εδώ ➡https://bit.ly/35jullz