«Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας»

Η «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας», αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της ημερίδας ευαισθητοποίησης της Επιτροπής Ισότητας της Κ.Ε.Δ.Ε, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στα Τρίκαλα.
👉Στην ημερίδα παρέστη η πρόεδρος του Δ.Σ. Κοζάνης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Νούλα Τουμπουλίδου, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας, Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, τον αντιδήμαρχο Κοζάνης, Γιώργο Δουγαλή, καθώς τον υπεύθυνο του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, Δημήτρη Λεούδη.
📍Στην τοποθέτησή της, η κ. Τουμπουλίδου αναφέρθηκε στο «Σχέδιο Δράσης για την Έμφυλη Ισότητα» που υλοποίησε ο Δήμος Κοζάνης, επικυρώνοντας τη δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων και την ένταξη της διάστασης του φύλου στο σύνολο των πολιτικών του. Όπως επεσήμανε η ίδια, «Ο Δήμος Κοζάνης πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά, ενέταξε στην πολιτική του ένα Σχέδιο Δράσης για την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών, που αποτελεί ένα από τα πρώτα σε ολόκληρη τη χώρα».
📝Αξίζει να σημειωθεί, ότι την κεντρική εισήγηση της ημερίδας έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ Μαρία Κακαλή – Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου, ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, καθώς και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Παρασκευή Δραμαλιώτη.
📌Επισημαίνεται, ότι την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, μέλος της οποίας είναι και ο Δήμος Κοζάνης, παρουσία του προέδρου Επιτροπής και Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου.