"ΕΝΟΤΗΤΑ": Στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής η υλοποίηση του έργου των νέων κοιμητηρίων

Η χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν απολύτως κατατοπιστική. Ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πού βρίσκεται το θέμα της υλοποίησης των νέων κοιμητηρίων της Κοζάνης, έργο το οποίο θα δώσει οριστική λύση  στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στα νεκροταφεία.

Όπως αναδείχθηκε λοιπόν χθες κατά την συζήτηση, το θέμα της υλοποίησης του έργου των νέων κοιμητηρίων, είναι αποκλειστικά στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής και αυτό γιατί:

  • Πρώτον, από το 2021 υπάρχει εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη για τη δημιουργία των νέων κοιμητηρίων που αντιστοιχεί πρακτικά και στην άδεια ίδρυσής τους.
  • Δεύτερον, υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεδομένου ότι στην προτεραιοποίηση των έργων του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης το 2021, πρώτο έργο τέθηκε η δημιουργία των νέων κοιμητηρίων δεσμεύοντας πόρους περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ και δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα σε αυτό, έναντι οποιουδήποτε άλλου έργου.
  • Τρίτον, ο Δήμος Κοζάνης είναι πλέον ιδιοκτήτης των ιδιωτικών εκτάσεων, καθώς από την 28.12.2023 παρακατατέθηκε η αποζημίωση στους δικαιούχους, που ορίστηκε ως προσωρινή τιμή, με βάση τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας που είχε εκδοθεί μερικούς μήνες νωρίτερα, και πλέον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο ιδιοκτησιακό.

Συνεπώς, η πρόκληση και το στοίχημα αφορούν τη νέα δημοτική αρχή. Είναι στο χέρι της να κάνει όλα αυτά που χρειάζονται προκειμένου να υλοποιήσει το έργο το οποίο είναι πανέτοιμο πολεοδομικά,  ιδιοκτησιακά και χρηματοδοτικά.

ΥΓ για όσους δε προβληματίζονται για την έλλειψη οικοδομικής άδειας, ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης της ιδιωτικής έκτασης από 28.12.2023. Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, δεν είναι δυνατόν κάποιος να εκδώσει οικοδομική άδεια σε ένα αγροτεμάχιο ή οικόπεδο το οποίο δεν είναι ιδιοκτησίας του.

Συνεπώς, η πρόκληση αφορά την τρέχουσα δημοτική αρχή και μόνο, η οποία δεν εμποδίζεται πλέον από τίποτα, να εκδώσει οικοδομική άδεια και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσει αυτό το αναγκαίο και σημαντικό έργο.

Tags

100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις 100 χρόνια μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού Vamvakies: A Social Green Project! Άρθρο του Δημάρχου Κοζάνης Έξυπνη Πόλη Έργα ΣΔΙΤ Αιανή Ανάπτυξη Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Απάντηση στη Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη Τόπος να Ζεις" Απολιγνιτοποίηση ΔΕΗ ΔΕΥΑΚ Δήμαρχος Κοζάνης Δήμος Κοζάνης Δίκαιη Μετάβαση ΔΕΗ Δίκτυο "απόΔημος" Δημοτικό Συμβούλιο ΕΝΟΤΗΤΑ-Μαζί Μπορούμε! ΕΝΟΤΗΤΑ-Μαζί για το μέλλον! Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα Εκλογές 2023 Ελλάδα 2021 Ενέργεια Ενεργειακοί Δήμοι ΚΔΒΚ Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης Κοζάνη 2030 Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη Κορωνοϊός Λάζαρος Μαλούτας Μέτρα για τον κορωνοϊό Μεταλιγνιτική Περίοδος Μετεγκατάσταση Ακρινής Νέο Νοσοκομείο Κοζάνης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Περιοδεία ΣΒΑΚ Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τους ιθύνοντες του ΤΕΘΑ Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του west channel Συσσίτιο Τηλεθέρμανση Χριστούγεννα 2019 Χριστούγεννα 2021

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Τελευταία Νέα