«Ενότητα» : Είμαστε περήφανοι για το έργο μας - Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Άνω Κώμης

 

Με την ολοκλήρωση της θητείας μας στο Δήμο Κοζάνης, αφήσαμε πίσω μας ένα σημαντικό τεχνικό πρόγραμμα, ένα πακέτο έργων που θα χαρακτηρίζει και τα Τεχνικά Προγράμματα των επόμενων ετών. Ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και υπογεγραμμένες συμβάσεις στην πλειοψηφία των έργων.

Το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε πληθώρα έργων, με κεντρικό πυλώνα το πακέτο των έργων ΣΔΙΤ και αρκετά ακόμη που βρίσκονταν σε φάση δημοπράτησης και δεν περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Σήμερα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, βλέπουμε αυτά τα έργα να υλοποιούνται. Όλα τα έργα που εκτελούνται φέτος και θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια, είναι έργα που σχεδιάστηκαν κατά τη δική μας αυτοδιοικητική θητεία. Αυτά συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, βελτιώνοντας το οικιστικό περιβάλλον ενώ διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας.  

Στον πυρήνα αυτής της στόχευσης βρίσκεται το έργο “Εκσυγχρονισμός και επέκταση αρδευτικού δικτύου Άνω Κώμης”. 

Ένα  έργο που  εντάξαμε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ένα έργο που στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης νερού στη Γεωργία, υλοποιείται σε μια Κοινότητα με μακρά παράδοση στην καλλιέργεια κηπευτικών προϊόντων. 

Ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του αρδευτικού στην Άνω Κώμη είναι φανερό ότι συμβάλλει στην αποδοτικότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων και φυσικά στην διεύρυνση των δυνατοτήτων απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.

Το έργο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε από τον ανάδοχο τον Οκτώβριο του 2023, έχει προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια € και υπηρετεί τις ανάγκες του πρωτογενούς τομέα, πεδίο στο οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ελάχιστες αρμοδιότητες. 

Αυτό είναι το στοίχημα, ακόμη μεγαλύτερο μάλιστα, της περιόδου που διανύουμε, της περιόδου δηλαδή που χάθηκαν χιλιάδες θέσεων εργασίας στον τομέα της λιγνιτικής δραστηριότητας:

Να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του τόπου μας!

Tags

100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις 100 χρόνια μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού Vamvakies: A Social Green Project! Άρθρο του Δημάρχου Κοζάνης Έξυπνη Πόλη Έργα ΣΔΙΤ Αιανή Ανάπτυξη Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Απάντηση στη Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη Τόπος να Ζεις" Απολιγνιτοποίηση ΔΕΗ ΔΕΥΑΚ Δήμαρχος Κοζάνης Δήμος Κοζάνης Δίκαιη Μετάβαση ΔΕΗ Δίκτυο "απόΔημος" Δημοτικό Συμβούλιο ΕΝΟΤΗΤΑ-Μαζί Μπορούμε! ΕΝΟΤΗΤΑ-Μαζί για το μέλλον! Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα Εκλογές 2023 Ελλάδα 2021 Ενέργεια Ενεργειακοί Δήμοι ΚΔΒΚ Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης Κοζάνη 2030 Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη Κορωνοϊός Λάζαρος Μαλούτας Μέτρα για τον κορωνοϊό Μεταλιγνιτική Περίοδος Μετεγκατάσταση Ακρινής Νέο Νοσοκομείο Κοζάνης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Περιοδεία ΣΒΑΚ Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τους ιθύνοντες του ΤΕΘΑ Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του west channel Συσσίτιο Τηλεθέρμανση Χριστούγεννα 2019 Χριστούγεννα 2021

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Τελευταία Νέα