«Η Κοζάνη Ταξιδεύει Στον Κόσμο»: Διαγωνισμός ιστορίας από το Δήμο Κοζάνης με έπαθλο ένα ταξίδι τεσσάρων ημερών στη Βιέννη

Το πρώτο ταξίδι της Κοζάνης στον κόσμο, ξεκινά με ένα οδοιπορικό στη Βιέννη της Χάρτας του Ρήγα. Η διαδρομή προς την Βιέννη, την αρχή της Χάρτας, στοχεύει στην ανάδειξη του τρόπου που συνδέονται οι δύο πόλεις ιστορικά και βασίζεται στην παράσταση του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης «Με Την Πένα Σπαθί».
📍Το έργο του Μιχάλη Πιτένη, «Με την Πένα Σπαθί», πραγματεύεται μια υποθετική συνάντηση της Μητιώς Σακελλαρίου με τον Γεώργιο Λασσάνη και τον Ρήγα Φεραίο και αποτελεί φόρο τιμής στην συμβολή των Κοζανιτών συγγραφέων και διανοουμένων στον αγώνα της εθνικής παλιγγενεσίας.
👉Ο Δήμος Κοζάνης θα υλοποιήσει έναν διαγωνισμό κατά το χρονικό διάστημα 15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου, που θα περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις γνώσεων για την ιστορία των λόγιων ηρώων της Κοζάνης. Οι απαντήσεις περιλαμβάνονται μέσα στο θεατρικό κείμενο, ενώ η παράσταση θα δοθεί στις 31 Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δη.Πε.Θε. Κοζάνης στο YouTube.
❗Η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά στην ακόλουθη φόρμα https://forms.gle/1S3hCMH7D8BjyDtr6 είτε καταθέτοντας το έντυπο ερωτηματολόγιο που θα παραλαμβάνεται από το Γραφείο Δημάρχου (Πλατεία Νίκης 1, Δημαρχείο). Η φόρμα συμμετοχής, καθώς και οι πληροφορίες του διαγωνισμού θα είναι συνεχώς διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης cityofkozani.gov.gr.
📍Κατόπιν του διαγωνισμού, ο νικητής/νικήτρια ταξιδεύει με έναν συνοδό της επιλογής του, έναν ιστορικό και έναν κινηματογραφιστή στην Βιέννη, για τέσσερις ημέρες, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.
✔Η δημόσια κλήρωση του νικητή του διαγωνισμού θα γίνει παρουσία του δημάρχου και συμβολαιογράφου.
📌Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και το ταξίδι 👉https://bit.ly/36zS4y3