Λάζαρος Μαλούτας : «Η ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος αποτελεί έναν από τους βασικούς προγραμματικούς μας άξονες»

 
Στη χαρτογράφηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του Δήμου Κοζάνης, καθώς και στη δημιουργία συνολικής πολιτιστικής στρατηγικής αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Ενότητας» Λάζαρος Μαλούτας, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με πολίτες στις Κοινότητες Τετραλόφου, Ρυακίου, Αγίου Δημητρίου και Ακρινής.
Ειδικότερα, με αφορμή την συζήτηση για την αναπτυξιακή διάσταση του εθίμου των Μωμόγερων, ο κ. Μαλούτας παρουσίασε μέρος του προγράμματος του συνδυασμού του, που συμπεριλαμβάνει την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος πολιτιστικών δράσεων (φεστιβάλ, συνέδρια, εκδηλώσεις, έθιμακ.ά.) καθώς και δράσεις για τη στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Επίσης, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τη συγκρότηση επικοινωνιακής στρατηγικής, με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, αλλά και της δικτύωσής του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπογραμμίζοντας πως «Η ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος αποτελεί έναν από τους βασικούς προγραμματικούς μας άξονες».
Επιπλέον, ο επικεφαλής της «Ενότητας» μιλώντας στους κατοίκους αναφέρθηκε στη δρομολογημένη ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του ΚΕΠ Ελλησπόντου, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Ρυακίου.