Λάζαρος Μαλούτας: «Κάποιοι μένουν στο παρελθόν, εμείς επιλέξαμε να προχωράμε μπροστά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Απολύτως κατανοητή η ανάγκη του κ. Ιωαννίδη για λίγη εφήμερη δημοσιότητα, ακόμη κι αν αυτή συνοδεύεται από τις γνωστές του υπερβολές και ανακρίβειες.

Προφανώς έχει επηρεαστεί από την μεταστροφή, που εμφανίζει η παράταξη που παρέδωσε σε σχέση με τις δικές του προτεραιότητες στα θέματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και με μπερδεύει με αυτούς.

Σε ό,τι με αφορά:

Ήμουν υπέρ της κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδα V όπως ήταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι Διοικήσεις της ΔΕΗ ΑΕ και όλο το τοπικό εργατικό κίνημα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Την περίοδο που κατείχα θέση ευθύνης στο Δήμο, με συντονισμένη δράση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων καταφέραμε την αύξηση του Τοπικού πόρου στο 0.5 % του τζίρου της ΔΕΗ (αύξηση 25 %), δρομολογήσαμε βιοκλιματικά έργα, διερευνήσαμε εναλλακτικές πηγές τροφοδότησης της Τηλεθέρμανσης, τεκμηριώσαμε τη νέα ταυτότητα του Δήμου, υλοποιήσαμε ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο στον πολιτισμό, στα έργα ανάπλασης, στις υποδομές

Σήμερα, συνεχίζουμε με συνέπεια στο δρόμο της κλιματικής ουδετερότητας, των ΑΠΕ, της πράσινης ανάπτυξης, υιοθετώντας την κεντρική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Green Deal, γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του.

Στην δύσκολη εποχή για την περιοχή, επιλέξαμε να αφήσουμε πίσω την περίοδο της απραξίας, την περίοδο που η ενοικίαση ονομάζονταν “παραχώρηση”, την περίοδο που οι υπεύθυνοι έκλειναν  τα μάτια στην οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση του τόπου, την περίοδο που δεν έκαναν καμία απολύτως κίνηση για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης.

Κάποιοι μένουν στο παρελθόν, στον αναρτημένο απολογισμό του έργου τους, εμείς επιλέξαμε να προχωράμε μπροστά»

 

 

 

Λάζαρος Μαλούτας

 Δήμαρχος Κοζάνης