Μονάδα Συντονισμού προγραμμάτων Erasmus+ στην Πολωνία

Ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος της περιοχής, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης του δημάρχου Κοζάνης με εκπαιδευτικούς από τη Μονάδα Συντονισμού προγραμμάτων Erasmus+ στην Πολωνία, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου, στο Δημαρχείο.
🤝Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Μαρδίρης, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη προώθησης Προγράμματος Erasmus + Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου.
📌Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν προπαρασκευαστική και είχε στόχο τη γνωριμία με την περιοχή και τα πολιτιστικά αλλά και ιστορικά της χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+.
📝Σημειώνεται, ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με τον οργανισμό Perfect Project στην πόλη Bialystok Πολωνία, ενώ θα υποδεχτεί ομάδες μαθητών και καθηγητών στις αρχές Ιουνίου, τον Σεπτέμβριο και την άνοιξη του 2023.
🎯 Στόχος των επισκέψεων η γνωριμία με το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της περιοχής.
👉Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, ώστε να προγραμματιστούν με αποτελεσματικό τρόπο οι επισκέψεις των ομάδων μαθητών και καθηγητών το επόμενο διάστημα.
👉Σε συνέχεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης .