Παρουσίαση του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Κοζάνης

 
«Βρισκόμαστε στην πρωτοπορία της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, έχοντας επιλεγεί να συμμετέχουμε στην Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης “100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”», υπογράμμισε ο Λάζαρος Μαλούτας, κατά την ειδική εκδήλωση παρουσίασης του Κλιματικού Συμβολαίου του Δήμου Κοζάνης.
👉Ο κ. Μαλούτας κατά την εισήγηση του ανέφερε πως «Εκατό ευρωπαϊκοί δήμοι, ανάμεσά τους έξι ελληνικοί και ένας από την Κύπρο, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετά από μία ανταγωνιστική διαδικασία, έχουμε επιλεγεί να συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Αποστολή, για να επιδιώξουμε την κλιματική ουδετερότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό έως το 2030, ενώ στόχος για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας σε όλη την Ευρώπη είναι το 2050. Για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε αυτή την προσπάθεια, συστήσαμε όλοι μαζί το δίκτυο ClimaNet».
 
📍Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, έδωσαν το «παρών» σημαντικοί προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους η ευρωβουλευτής, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη,ο γ.γ. Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠ.ΕΝ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποστολή των Πόλεων Μαρία Βασιλάκου και Χρύσης Νικολαΐδης. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
ℹ Περισσότερα: https://tinyurl.com/ydrjpwtz
 
Βίντεο: