Πρόγραμμα “Tale of X Cities”: Μια δημιουργική ένωση των πόλεων της βόρειας Ελλάδας

Ένα νέο πρόγραμμα για Φορείς και κατοίκους της Βορείου Ελλάδας με πρωτοβουλία του GOETHE-INSTITUT THESSALONIKI, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

COMMON LAB: Κοινωνική καινοτομία μέσω της τέχνης
Ένα νέο δίκτυο πόλεων της Βορείου Ελλάδας γεννιέται με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki, στο πλαίσιο του προγράμματος Common Lab, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ArtBOX και σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo, και το Ινστιτούτο Μετα-Βιομηχανικού Σχεδιασμού “Hyperwerk” (Βασιλεία).
Στόχος του προγράμματος “Tale of X Cities” είναι να φέρει πιο κοντά τόσο τους φορείς όσο και τους κατοίκους των πόλεων της Βορείου Ελλάδας. Στο κάλεσμα της νέας Διευθύντριας του Goethe-Institut Thessaloniki, Beate Koehler, ανταποκρίθηκαν ήδη 20 φορείς από 11 πόλεις.
Το “Tale of X Cities” περιλαμβάνει δύο φάσεις: ένα εργαστήριο — ανοιχτό σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων — και ένα φεστιβάλ — στο οποίο θα παρουσιαστούν τα έργα που θα δημιουργηθούν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Το εργαστήριο και το φεστιβάλ υλοποιούνται τόσο διαδικτυακά όσο και σε φυσικούς χώρους, λειτουργώντας ως πλατφόρμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινοτήτων και φορέων της Βορείου Ελλάδας.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.