Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Μαθητικός & Φοιτητικός Διαγωνισμός Προγραμματισμού με θέμα «Κοζάνη 2030: Κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη»

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η καταληκτική η ημερομηνία για την υποβολή συμμετο-χών είναι η Κυριακή, 8 Μαΐου.
🔶«Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Έξυπνη Πόλη» είναι ένας ακόμη άξονας επάνω στον οποίο μπορούν να κινηθούν οι συμμετοχές, στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
👉Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων της ΠΕ Κοζάνης, αλλά και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κα-λούνται προαιρετικά να προγραμματίσουν σε ηλεκτρονική εφαρμογή τις ιδέες τους με έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα σχετικά με το μετασχηματισμό του Δή-μου Κοζάνης σε έξυπνο Δήμο.
📅Η υποβολή των συμμετοχών/παραδοτέων μπορεί να γίνεται έως 8/5/2022 στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής http://bit.ly/smartkozani . Η προγραμματιστική εφαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί ενδεικτικά με Scratch, Python, Java, Unity κλπ. Ενθαρρύνεται η αξιοποίηση τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ.
🎁Όσοι διακριθούν θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαι-δευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.
Μέσω της ιστοσελίδας του Πόλου Εκπαιδευτικής ΤΠΕ Κοζάνης https://blogs.sch.gr/pektpekoz/ μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του διαγω-νισμού.
👉Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: smart.kozani@gmail.com
ℹΑναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ: kozani2030.eu
🙏🏻Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας: COSMOTE, Public Κοζάνης και Λιμνίδης ΑΕΒΕ – Καταστήματα Funny Bunny
🙏🏻Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ. ΕΛΠΕ Όμιλος Εταιρειών