Συνάντηση Λ.Μαλούτα – Α.Συρίγου για το Πανεπιστήμιο: Τη στήριξη της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ιδρύματος ζήτησε ο δήμαρχος Κοζάνης

Τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Άγγελο Συρίγο, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, στο Δημαρχείο, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουνίου.
👉Ο κ. Συρίγος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και πρώην Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περικλή Μήτκα, καθώς και από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη.
📍Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με το δήμαρχο Κοζάνης να επισημαίνει με εμφατικό τρόπο, ότι “Η μεταλιγνιτική περίοδος απαιτεί ένα ισχυρό και με ακτινοβολία Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που θα έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου και της περιοχής, που θα συμβάλλει ενεργά και δυναμικά σε συμπόρευση με την κοινωνία στην κατεύθυνση αυτή”.
📍Επίσης, ο κ. Μαλούτας υπογράμμισε ότι “Είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός Πανεπιστημίου με ανανεωμένα και σύγχρονα προγράμματα σπουδών και ερευνητικά σχέδια, εξωστρεφές, ανοιχτό προς τα Βαλκάνια, έχοντας τη δυναμική να προετοιμάσει και να εκπαιδεύσει τους νέους επιστήμονες για την αλλαγή του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου και της βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας στην περιοχή”.
📍Τέλος, ο δήμαρχος Κοζάνης ζήτησε από τον υπουργό τη στήριξη της κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την αναπτυξιακή επιτάχυνση, αλλά και την ανάδειξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Κέντρο εκπαίδευσης, επιστήμης, έρευνας και καινοτομίας, στα πλαίσια της Κυβερνητικής πολιτικής της “Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης” στην μεταλιγνιτική εποχή.
📍Ο κ. Συρίγος εξέφρασε τη διάθεσή του για στήριξη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην κατεύθυνση του αιτήματος του δημάρχου.