Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τη Γενική Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Σίβυλλα Μπέντικ

Η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες της συζήτησης του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, με την Γενική Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Κοζάνης, παρουσία του Αναπληρωτή Διευθυντή του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Γεώργιου Θεοδωράκη.
📢Η Γενική Πρόξενος υποστήριξε ότι βασικό λόγο της επίσκεψής της αποτέλεσε η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα μεταβαίνει στην απανθρακοποίηση, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό του Δήμου για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα.
👉Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της τηλεθέρμανσης, σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, καθώς και στην ηλεκτροκίνηση.
❗Ο κ. Μαλούτας ανέλυσε σε αδρές γραμμές στο σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας (Virtual Net Metering), την τηλεθέρμανση, την ηλεκτροκίνηση, καθώς και την αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού. Επίσης, ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε μία σειρά προτάσεων που έχει υποβάλλει ο Δήμος για Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ενώ υπογράμμισε την πρόθεση συμμετοχής της Κοζάνης στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».
✔Η κα Μπέντικ και ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Κοζάνης και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για συνεργασία.