8ο Γυμνάσιο: Το όραμά τους για μια καλύτερη Κοζάνη κοινοποιούν με επιστολές τους στο Δήμαρχο οι μαθητές

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, αποστέλλοντας επιστολές στο δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα, όπου αποτυπώνουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Οι μαθητές/-τριες των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού και διευθύντριας του σχολείου Δρ. Ελένης Γερούση, προτείνουν λύσεις και οραματίζονται μία καλύτερη Κοζάνη μέσα από τα κείμενά τους.
Τις επιστολές των μαθητών παρέδωσε προσωπικά στο δήμαρχο η κ. Γερούση, επισημαίνοντας πως «Είναι χρέος όλων μας να ακούμε τα παιδιά μας, για να σχεδιάσουμε το μέλλον στα μέτρα των προσδοκιών τους».
Ο κ. Μαλούτας ευχαρίστησε θερμά την διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου και τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία. Παράλληλα, ο δήμαρχος Κοζάνης εξέφρασε τη διάθεση να επικοινωνήσει με τα παιδιά μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να τους μεταφέρει προσωπικά τις εντυπώσεις του, αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που θέτουν στις επιστολές τους.
Η εν λόγω δράση εντάσσεται σε μία προσπάθεια εξωστρέφειας του σχολείου και των μαθητών, για να καλλιεργηθεί η κριτική τους σκέψη, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες του αύριο.