Μεταμόρφωση

Η Μεταμόρφωση άλλαξε πρόσωπο

Η ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης – αναβάθμισης του κεντρικού τμήματος του οικισμού της Μεταμόρφωσης άλλαξε πραγματικά το πρόσωπό της.

Το έργο που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότησή του με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ στις 15 Νοεμβρίου 2013, ενώ στη συνέχεια δημοπρατήθηκε και στις 4 Αυγούστου 2014 υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του με τον μειοδότη ανάδοχο.

Με το συγκεκριμένο έργο στη Μεταμόρφωση, που είναι κτισμένη σ΄ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στους πρόποδες του Μπούρινου (δάσος Αγ. Αποστόλων κ.α.), αναβαθμίζεται αφενός η ποιότητα ζωής των κατοίκων της και  αφετέρου, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, γίνεται ελκυστική στους επισκέπτες.

Βέβαια η προσβασιμότητα στον οικισμό θα βελτιωθεί σημαντικά με την ολοκλήρωση του δρόμου Μεταμόρφωση – Βατερό, ενός έργου που καθυστέρησε σημαντικά λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων και προβλημάτων στην χρηματοδότησή του.

Με την δραστήρια πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Χαρούλα Αραπουλίδου, περιηγηθήκαμε στο έργο, ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε για τα προβλήματα και με κατοίκους της Μεταμόρφωσης.

Μετά το έργο σειρά είχε η επίσκεψη στο καφενείο για τα ¨περαιτέρω¨, και τη συζήτηση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού.

Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση  Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση Μεταμόρφωση ΜεταμόρφωσηΜεταμόρφωση Μεταμόρφωση