Λάζαρος Μαλούτας στην Ποντοκώμη Μετέωρη Κοινότητα

Λάζαρος Μαλούτας στην Ποντοκώμη Μετέωρη Κοινότητα

Τη μεγάλη τους ανησυχία, λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή των έργων υποδομής που αποθαρρύνει την ανοικοδόμηση και καθυστέρησης επίσης στην απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ. εξέφρασαν οι κάτοικοι της υπό μετεγκατάσταση Ποντοκώμης στο Λ. Μαλούτα και στους υποψήφιους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατά την εκεί επίσκεψή τους.

Αν και έχει γίνει η διανομή των οικοπέδων και οι δικαιούχοι θα λάβουν τίτλους, λόγω της καθυστέρησης, ήδη κάποιοι έχουν αγοράσει γεωτεμάχια σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και αλλού, με το 1/3 του πληθυσμού να έχει εγκαταλείψει την Κοινότητα.

Τον προσεχή μάλιστα Σεπτέμβριο δεν θα λειτουργήσει καν το γυμνάσιο, οπότε και η φυγή θα αυξηθεί.

Η τοποθεσία που επέλεξαν οι κάτοικοι είναι καλή, με θέα στη λίμνη, καλό προσανατολισμό, με υποδομές δικτύων, χωρίς ρύπους και κοντά στην Πανεπιστημιούπολη.

Το στοίχημα βέβαια είναι να γίνει εκεί ένας νέος βιώσιμος οικισμός και με κοινωνική συνοχή ανάλογη της παλιάς Ποντοκώμης.

«Ήμασταν εμείς που ολοκληρώσαμε τη μελέτη και προετοιμάσαμε τη μεταβίβαση των εκτάσεων από το Δημόσιο προς τον Δήμο», υπενθύμισε ο Λάζαρος Μαλούτας, δεσμευόμενος ότι η ίδια σπουδή θα επιδειχθεί με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την ΕΝΟΤΗΤΑ λόγω της γνώσης, της εμπειρίας και της ικανότητας που την χαρακτηρίζει.