Δήμαρχος Κοζάνης

Λάζαρος Μαλούτας

Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ

Γεννήθηκε το 1956 στην Κοζάνη που ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Στις εκλογές του 2010 οι πολίτες τον ανέδειξαν με την ψήφο του ως πρώτο δήμαρχο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης.

Σήμερα εκπροσωπεί την ΚΕΔΕ στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή τα τελευταία 29 χρόνια σε μια πλειάδα από πρωτοβουλίες και δραστηριότητες του Δήμου μας.

Είναι διπλωματούχος χημικός μηχανικός του ΑΠΘ και εργάζεται στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αθανασιάδης Γιώργος

Πτυχιούχος Μηχανικός ΤΕ , Αναπληρωτής καθηγητής ΜΕ

Αναστασοπούλου Σταυρούλα

Απόφοιτη τεχνικής εκπαίδευσης των ειδικοτήτων Τεχνικού Τοπογράφου & Μηχανολόγου εγκαταστάσεων και κατασκευών και κομμωτικής. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης. Έγγαμη με τον Χαράλαμπο Καζαντζίδη και μητέρα δυο παιδιών.

Βασιλακόπουλος Βασίλειος

Ιατρός – Καρδιολόγος. Πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης (2011-2014). Πρωτεργάτης στην ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην πόλη της Κοζάνης. Έγγαμος με τη Στέλλα Σιδέρη, πατέρας δυο αγοριών.

Βεντούλη Σουλτάνα (Τάνια)

Νομικός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής ασφάλισης. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο. Μέλος επιστημονικών εταιρειών για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Εργάζεται στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Κοζάνης. Έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Δεμερτζίδου Ζαχαρούλα (Ρένια)

Πτυχιούχος της σχολής Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ενεργό στέλεχος στην οικογενειακή επιχείρηση χονδρικού εμπορίου, αποθήκευσης και διανομών «Δεμερτζίδης Αθ. & ΣΙΑ ΟΕ». Εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κοίλων. Έγγαμη με τον Πατεράκη Ηλία και μητέρα δύο κοριτσιών.

Ελευθεριάδης Νεκτάριος

Ελεύθερος επαγγελματίας με ταυτόχρονη ενασχόληση με γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Εκλεγμένος, πρώτος σε ψήφους το 2006 με τον συνδυασμό του Κώστα Σανίδη, στο Τοπικό Συμβούλιο Ακρινής Δήμου Ελλησπόντου. Πρώτος το 2010 με τον συνδυασμό του Κώστα Πουτακίδη. Δεύτερος το 2014 στην «Ενότητα» Ελλησπόντου του Λάζαρου Μαλούτα.

Καλεντεριάδης Κοσμάς

Ελεύθερος επαγγελματίας, μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Κοζάνης. Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2011 δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου φαρμάκων.

Κολιός Κώστας

Πτυχιούχος Τμήματος Λογιστικής ΤΕΙ Σερρών. Ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Αction ΑΕ (εξοπλισμοί καταστημάτων και τροφοδοσίες) και του ιδιότυπου οπωρολαχανοπαντοπωλείου «Πολίτικος Μπαχτσές». Έγγαμος με την Κατερίνα Τσιφτσή και πατέρας τριών κοριτσιών.

Κούρτογλου Όλγα

Απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ. Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών Μονάδων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακό στη Μεσαιωνική Ιστορία Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ στον τομέα της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας (PhDLittetPhil). Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας, «Νικόλαος Κασομούλης». Υπεύθυνη του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μάρας Ζήσης

Χειρουργός Οδοντίατρος. Διετέλεσε γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης. Αθλητής της ομάδας μπάσκετ «Κοζάνη 2006». Ενεργό μέλος των πολιτιστικών συλλόγων «Φίλοι της παράδοσης» και «Κασμιρτζίδις». Έγγαμος με τη Λευκή Καραγιαννάκη, πατέρας ενός αγοριού.

Ματάνας Κωνσταντίνος

Πολιτικός Μηχανικός - Μηχανικός ΕΔΕ. Μέλος του ΤΕΕ και εγγεγραμμένος στα Μητρώα Εμπειρίας Κατασκευαστών ΜΕΚ– ΜΕΕΠ. Ομόρρυθμο μέλος εμπορικής εταιρίας και εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΕΒΕ Κοζάνης. Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης. Γενικός Γραμματέας του «ΤΕΝΙΣ ΚΛΑΜΠ» Κοζάνης. Μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης.

Μπιμπίρη Αλεξάνδρα (Άντα)

Χημικός του Πανεπιστημίου «Universitate ad in Craiova» με σπουδές εμβάθυνσης στην ποιότητα περιβάλλοντος. Έντονη επιστημονική δραστηριότητα στους τομείς περιβάλλοντος και τουρισμού. Φοιτά στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Φανός Κεραμαριό». Έγγαμη με τον Σάκη Ντιαντιάση.

Παπαδημητρίου – Μαλούτα Ρούλα

Εικαστικός, απόφοιτη του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Kοζάνης. Μετέχει πολλαπλώς στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.

Παφίλης Δημήτρης

Ιδιοκτήτης επιχείρησης - συνεργείου φρένων οχημάτων. Μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ. Πρώην αντιπρόεδρος και νυν υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κοζάνης. Μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισκευαστών αυτοκινήτων και μηχανημάτων Ελλάδας. Εκλεγμένος αντιπρόσωπος στη ΓΕΣΕΒΕ.

Πλόσκας Λεωνίδας

Ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης κτιρίων και βιομηχανικών χώρων. Πτυχιούχος Ειδικός Φοροτεχνικός Γραφείου. Στέλεχος της εταιρείας ΒΑΜΒΑΣ FROST.

Σαπανίδης Ονούφριος (Άκης)

Τεχνικός στη ΔΕΗ Α.Ε. Διευθυντικό στέλεχος στα Express Markets. Επί σειρά ετών ενεργό μέλος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς. Έγγαμος με δυο παιδιά.

Τέλλιος Δ. Γεώργιος

Τεχνολόγος Μηχανικός Πολιτικών Έργων Υποδομής. Πρόεδρος Δ.Σ. Α.Μ.Σ. ``Έλατος`` – Ελάτης. Μέλος Δ.Σ. της ΑΝ.Δη.Κο. Αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. της «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Έγγαμος με τη Βαλιάκα Βάϊα και πατέρας δύο κοριτσιών.

Τρέμη Μαρία

Ιδιωτική υπάλληλος στον χώρο της εστίασης. Πρώην Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Κοζάνης «Αγγιζώο». Μητέρα δύο παιδιών.

Τσότσιου Δήμητρα

Χημικός ΑΠΘ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΠΘ. Εργάζεται για την πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Mondelez Hellas AE. Έγγαμη με τον Τσιάγια Δημήτριο και μητέρα μίας τρίχρονης κόρης.

Χαρίση Μαλαματή (Ματίνα)

Πτυχιούχος του τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Προϊσταμένη στο 13ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης. Έγγαμη με τον Ανδρέα Παπαζαχαρία, Αρχιπύραρχο του Π.Σ, και μητέρα ενός παιδιού.

Χατζηγιαννάκης Αργύρης

Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης MSc. Διετέλεσε εκπρόσωπος τμήματος, εκπρόσωπος Συγκλήτου και Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών. Εργάζεται ως μηχανικός.

Κατσόγιαννου - Τριανταφύλλου Έφη

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν. Ιωαννίνων. Στέλεχος διοίκησης σε εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Ερευνήτρια της ΟΥΝΕΣΚΟ για το δρώμενο των Μωμόγερων. Σε ηλικία 21 ετών η αγάπη για τον τόπο της την οδηγεί στην υποψηφιότητα της στο Τ. Σ. Πρωτοχωρίου όπου εκλέγεται για δύο θητείες. Διατέλεσε Πρόεδρος Συλ. Φοιτητών τμ. Ιστορίας Αρχαιολογίας. Γραμματέας παράταξης, στέλεχος κομματικής Νεολαίας. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Πρωτοχωρίου.

Ηλιάδης Μαγδαληνός

Γεννημένος στις 24/05/1993, γέννημα θρέμμα Κοζανιτης Ποντιακής καταγωγής. Μηχανικός Ηλεκτρολόγος Οχημάτων. Χειρίζεται με ευχέρεια την Αγγλική και Ρώσικη γλώσσα. Τα τελευταία 4 χρόνια δραστηριοποιείται ως business office manager στον τουριστικό κλάδο.

Κυριακίδης Κώστας

Γεννήθηκε στο Πρωτοχώρι Κοζάνης. Παντρεμένος με τη Δράμαλη Βασιλική, πατέρας δύο κοριτσιών. Υπεύθυνος βιοτεχνίας κουφωμάτων Αλουμινίου επίπλων κουζίνας στο Πρωτοχώρι Κοζάνης με εκθεσιακό χώρο στην πόλη της Κοζάνης. Διετέλεσε Πρόεδρος Ε.Β.Ε. Π.Ε Κοζάνης, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δ.Κοζάνης, Πρόεδρος στο Σωματείο κατασκευαστών Aλουμινίου και Σιδήρου και στην Ο.Ε.Β. Π.Ε Κοζάνης, Αντιπρόεδρος και ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλουμινίου, Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δ. Κοζάνης. Π.Πρόεδρος Α.Π.Σ. «Κένταυρος» Πρωτοχωρίου.

Αθανασιάδης Χαράλαμπος (Χάρης)

Έμπορος - Ελ. Επαγγελματίας. Ιδιοκτήτης καταστήματος οργάνων γυμναστικής, αθλητικών ειδών κ.α. Συνιδιοκτήτης καφέ.

Γιασσάς Σάββας

Ιατρός, Αναισθησιολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει στην Κοζάνη από το 2008. Εξασκεί την ιατρική στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο ως επιμελητής Ά. Έχει κριθεί ως δ/ντής τμήματος επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου νοσοκομείου όπου και αναμένεται ο διορισμός και η τοποθέτηση του. Παντρεμένος με την ιατρό Τζιδημοπούλου Παναγιώτα.

Σκουτέλα Πέπη

Γεννημένη το 1993 στη Γερμανία. Απόφοιτη Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία. Προγραμματίστρια με ειδίκευση στην κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος!

Παπαβασιλείου Κυριακή (Κική)

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Κοζάνη. Παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Πτυχιούχος λογίστρια. Επαγγελματικά ασχολείται, συνεχίζοντας ως Τρίτη γενιά την επιχείρηση ``Υφασμάτων-Λευκών ειδών `` του πατέρα της, Πάνου Παπαβασιλείου.