Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος

Μπιμπίρη Αλεξάνδρα (Άντα)

Χημικός του Πανεπιστημίου «Univeversitatea din Craiova»

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1973 και μεγάλωσα στην Κοζάνη.

Είμαι κόρη της Φρειδερίκης Τουτουντζή, συνταξιούχου νηπιαγωγού και του Χαρισίου Μπιμπίρη, εργολάβου οικοδομών και ιδιοκτήτη της καφετέριας-Piano-bar  “ΑΝ…” όπου και εργάστηκα μετά το πέρας της Β΄θμιας εκπαίδευσής μου στο 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης , αλλά και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου.

Παρακολούθησα μαθήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Κοζάνης στην οργάνωση και διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσιων Υπηρεσιών. Είμαι πτυχιούχος Χημικός του Πανεπιστημίου “Universitatea din Craiova” της Ρουμανίας και σπουδών εμβάθυνσης στην Ποιότητα Περιβάλλοντος.

Εργάστηκα το 2005 στο γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και το 2006 στο Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το 2007 δραστηριοποιήθηκα σε εργασίες ανέγερσης κτιρίου τουριστικής επιχείρησης στους Ψαράδες Πρεσπών απ’ όπου και η καταγωγή της μητέρας μου. Το 2009 επιστρέφω στην Κοζάνη και εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση (καφετέρια).

Το 2011 συμμετέχω σε πρόγραμμα-έργο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην παρακολούθηση, δειγματοληψία και καταγραφή μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επίσης στο Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΚΤΕΔΜ, συνεργάζομαι σε πρόγραμμα-έργο που απευθύνεται σε περιοχές νεωτεριστικού και υπεύθυνου τουρισμού, στο οποίο συμμετέχουν τέσσερις χώρες (Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα) με επιλέξιμη περιοχή τη Δυτική Μακεδονία για τη χώρα μας, δημιουργώντας δίκτυο με τοπικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν και προβάλουν ενδογενή προϊόντα εφαρμόζοντας ορθές πρακτικές. Από το 2013 ως και το 2016 εργάστηκα ως υπάλληλος γραφείου στη σχολή οδηγών του συζύγου μου Σάκη Ντιαντιάση.

Είμαι φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και παράλληλα έχω ξεκινήσει την ανακαίνιση και διαμόρφωση του πατρικού της μητέρας μου σε χώρο φιλοξενίας, πολιτιστικής δράσης, αναζήτησης και εφαρμογής νέων και παραδοσιακών τεχνικών στην οικοτεχνία και τη διακόσμηση. Είμαι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Φανός Κεραμαριό» από το 2004 συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της Κοζάνης.