Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος

Τσότσιου - Τσάγια Δήμητρα

Χημικός

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1985.

Είμαι πτυχιούχος Χημικός, της Σχολής των Θετικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η εισαγωγή μου με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών του ιδίου ιδρύματος, όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές με άριστα, με ειδίκευση στην Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, αλλά και μετά το πέρας αυτών, δούλευα επί σειρά ετών σε φροντιστηριακά ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς και της Κοζάνης. Έχω εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων Τροφίμων, σε Οργανισμούς Ελέγχου, Επιθεώρησης και Πιστοποίησης Προϊόντων και   Υπηρεσιών, με αντικείμενο ευθύνης την εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας ISO 22000:2005 (HACCP) και ISO 9001:2008. Επιπλέον έχω εργαστεί εθελοντικά για το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και το θεματικό μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου «Τσαλαπάτα». Μιλάω άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι στέλεχος και σύμβουλος πωλήσεων στην Πολυεθνική Εταιρεία Τροφίμων, Mondelez Hellas AE (πρώην Kraft), με περιοχές ευθύνης τους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.

Από το 2012 είμαι παντρεμένη με τον Τσιάγια Δημήτριο – με καταγωγή από την Καισαρειά Κοζάνης, Γεωλόγο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ελεύθερο επαγγελματία στην πόλη της Κοζάνης και το 2015 ήρθε στη ζωή μας η κόρη μας.