Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Βούρκας Σπύρος

Υπάλληλος ΔΕΗ

Βιογραφικό

Ο Βούρκας Σπύρος του Νικολάου και της Αγγελικής γεννήθηκε και ζει στην πόλη της Κοζάνης.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λαζαρίδου, Νοσηλεύτρια, κάτοικο Κοζάνης εδώ και 30 χρόνια με καταγωγή από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς.
Έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Νικόλαο και τη Στέλλα. Ο Νικόλαος έχει σπουδάσει στο  πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan University Εγκληματολογία. Ζει στην Αγγλία και τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται στην τράπεζα Barclays. Η Στέλλα έχει σπουδάσει  σε  Αγγλόφωνο κολέγιο Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και εργάζεται στις δημόσιες σχέσεις μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Ο Σπύρος είναι απόφοιτος του 1ου ΤΕΛ (τμήμα μηχανολόγων). Εργάζεται στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού εδώ και 32 χρόνια. Αρχικά ήταν τεχνίτης εργαλειομηχανών και αργότερα αρχιτεχνίτης και εργοδηγός στο κεντρικό συνεργείο ράουλων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας> Σήμερα είναι εργοδηγός στον τομέα υγείας ασφαλείας και εκπαίδευσης.
Παράλληλα διατηρούσε μαζί με τη σύζυγο και τον αδερφό του κατάστημα εστίασης (πιτσαρία) για 20 χρόνια στην πόλη της Κοζάνης. 
Ασχολήθηκε με τη μελισσουργία και μέχρι σήμερα ασχολείται με ελαιόδεντρα στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς.
Το 2004 εκλέχθηκε στο σωματείο Ένωση, στο τοπικό τμήμα του ορυχείου Κυρίου Πεδίου. Στις εκλογές του 2022 εκλέχθηκε στην κεντρική διοίκηση του Σωματείου Ένωση. 
Τα χόμπι του είναι οι μοτοσικλέτες, ο αθλητισμός και ο παραδοσιακός χορός.