Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Τζουμερκιώτης Γρηγόρης

Ελεύθερος επαγγελματίας

Βιογραφικό

Ο Τζουμερκιώτης Γρηγόρης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1966. Πατέρας του ήταν ο Γιώργος Τζουμερκιώτης υπάλληλος της ΑΕΒΑΛ από την Γραμματικού Μεσολογγίου και μητέρα του ήταν η Κοζανίτισσα Κλειώ Κρικόρη το γένος Τρικούκη.
Είναι παντρεμένος με την Δάφνη Ε. Τζελαπτσή η οποία γεννήθηκε στην Κοζάνη,είναι εκπαιδευτικός στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν ένα μικρό αγοράκι.
Είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και έχει εργαστεί για 2 χρόνια στην Υπηρεσία Έγγειων Βελτιώσεων της Νομαρχίας Κοζάνης ενώ για 20 χρόνια εργάστηκε ως Ιατρικός Επισκέπτης σε διάφορες πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες.
Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μέτοχος των ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ Α.Ε Κοζάνης.
Διετέλεσε πάνω από μια δεκαετία στο διοικητικό συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Κοζάνης, είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος των Ελπίδων Α.Ε.Κοζάνης, επίσης συμμετείχε για μια χρονιά και στο διοικητικό Συμβούλιο τους Φ.Σ. Κοζάνη.
Ήταν διαιτητής βόλεϊ Εθνικών Κατηγοριών και διετέλεσε για αρκετά χρόνια πρόεδρος του συνδέσμου Διαιτητών Βόλεϊ Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και Φανού «Η Κόζιανη» από τη στιγμή της σύστασής του.
Ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 μέχρι και 31 Αυγούστου 2014.
Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης από τον Ιανουάριο 2011 μέχρι και Σεπτέμβριο 2019
Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης.
Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης “ΔΕΠΕΠΟΚ”
Ήταν μέλος από τον Ιανουάριο του 2012 της Πειθαρχικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποινών και Ενστάσεων της ‘Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Κοζάνης μέχρι και τον Μάρτιο 2017.
Από 20 Μαρτίου 2017 εκλέχτηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης στις εκλογές που διεξήχθησαν με εκλέκτορες τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Νομού Κοζάνης, μέχρι και σήμερα. Από το2017 μέχρι την Άνοιξη του 2021 διετέλεσε Ταμίας της Ένωσης.
Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης, εκλεγμένος με την παράταξη του κου Ευάγγελου Σημανδράκου “Κοζάνη Μπροστά” στις εκλογές του Μάιου 2019. 
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ήταν εντεταλμένος Σύμβουλος Πρόνοιας μέχρι τον Αύγουστο 2022 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας μέχρι τον Φεβρουάριο 2023.
Από τον Αύγουστο του 2022 είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού στο Δήμο Κοζάνης.