Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Χαμιζίδης Ιωάννης

Γεωμέτρης Τοπογράφος

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Χαμιζίδης γεννήθηκε στην Κοιλάδα και ζει στην Κοζάνη. Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών Γεωμέτρη Τοπογράφου. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως Τοπογράφος πεδίου των Ορυχείων Καρδιάς και Νοτίου Πεδίου, σήμερα είναι συνταξιούχος.
Από τα νεανικά του χρόνια μέχρι σήμερα ερευνά τον πολιτισμό, την ιστορία και τον λόγο των προγόνων μας.
Εκλεγμένος για Τρίτη συνεχή θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης, σήμερα, από την θέση του Αντιπροέδρου αγωνίζεται για την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και του τοπικού μας πολιτισμού. Η ανάδειξη του Ιστορικού, Λαογραφικού και Φυσικής Ιστορίας Μουσείου μας, του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και η ανάδειξη του αρχείου του Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ Νικολάου Μουτσόπουλου, μέσα από ένα νεοσύστατο Ίδρυμα του Συνδέσμου, αποτελούν προτεραιότητα στις δράσεις του.
Επί σειρά ετών μελετά τον Προγονικό λόγο. Είναι ιδρυτικό μέλος και Διευθυντής της «Διεθνούς Ακαδημίας Προγονικού Λόγου ο Μινωίτης Σαρπηδών» που εδρεύει στην Κοζάνη. Η ανάγνωση, ερμηνεία και μελοποίηση του «Δίσκου της Φαιστού» της «Πινακίδας του Δισπηλιού» και πολλών άλλων προγονικών κειμένων γραμμικής Α και Β γραφής, αποτελούν επιτεύγματα του.
Πρωτοστάτησε, Δημαρχεύοντος του Πάρη Κουκουλόπουλου, το 1993 ομάδας εθελοντών για την ανακατασκευή των γηπέδων τένις στο άλσος κουρί, ως υπέρμαχος του αθλητισμού.
Μελέτησε και υλοποίησε αμισθί έργα ανάπλασης περιβάλλοντος, στη γενέτειρα του Κοιλάδα (το 1989 Σχεδιασμός επέκτασης του Οικισμού, ανάπλαση χώρου στο εξωκκλήσι Αγ. Παντελεήμονα, οριζοντιοποίηση και εκσυγχρονισμός του γηπέδου ποδοσφαίρου σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, ωραιοποίηση και ανάπλαση μέρους του αύλειου χώρου στο εξωκκλήσι της Αγ. Παρασκευής ), στο Δρέπανο (ανάπλαση του χώρου στο λόφο κεραιών αναμετάδοσης), στη Αιανή (οριζοντίωση και διαμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου), στην μερική άρδευση της λεκάνης Σαρηγκιόλ με εκβάθυνση των παρακάναλων από το ρέμα Σουλού,
Πρωτοστάτησε ομάδας εθελοντών για τον καθαρισμό, ευπρεπισμό και εξωραϊσμό του εγκαταλελειμμένου πάρκου του Αγ. Χαραλάμπου, για να αποδοθεί πάλι στους πολίτες της πόλης ως χώρος αναψυχής και τιμήθηκε γι’ αυτό από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο, Επίσκοπο της Ιεράς Μητρόπολεως Σερβίων και Κοζάνης.
Διετέλεσε επί δωδεκαετία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τιάλειου Εκκλησιαστικού γηροκομείου.
Από το 2012 είναι μέλος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του σε ότι του ζητηθεί.
Για την εθελοντική και ανιδιοτελή του προσφορά στην ολοκλήρωση της αναστήλωσης του Ιστορικού μας Επισκοπείου, τιμήθηκε με έπαινο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το έτος 2012 στην τελετή των εγκαινίων του.