Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7.4.2021

Ξεκινώ συγχαίροντας και ευχαριστώντας τους πρωταγωνιστές αυτής της περιόδου, τους Υγειονομικούς. Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της χώρας έδωσαν και δίνουν στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα.

Ταυτόχρονα όμως η υγειονομική κρίση αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα προβλήματα των υποδομών υγείας, αλλά και την ανάγκη από καιρό σε καιρό αυτές να αναβαθμίζονται.
10 χρόνια πριν το Υπουργείο Υγείας είχε στα συρτάρια του μελέτη του αείμνηστου καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου που προέβλεπε σχέδιο για απόσυρση των παλαιών νοσοκοµείων.
Το «λίφτινγκ» στην υγεία δεν προέβλεπε µόνο λουκέτα και συγχωνεύσεις, αλλά και δηµιουργία νέων πρότυπων νοσοκοµείων, τα οποία θα αντικαθιστούσαν το «σκουριασµένο» ΕΣΥ. Σύµφωνα µε την πρόταση υποστηρίζεται πως η «απόσυρση» των παλιών νοσοκοµείων θα αναζωογονήσει τα οικονοµικά της υγείας, µε τις νέες υποδοµές να τονώνουν το δημόσιο ταμείο κατά τουλάχιστον 40 εκατοµµύρια ευρώ ετησίως.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, προτεινόταν η ανέγερση νέου νοσοκομείου στη ∆υτική Μακεδονία (κοντά στην Κοζάνη).
Η προσπάθεια που κάνουμε λοιπόν αυτήν την περίοδο στο Δήμο Κοζανης για τεκμηρίωση της αναγκαιότητας κατασκευής νέου Νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας και την υγειονομική περίθαλψη της περιοχής αναβαθμίζει και στοιχεία οικονομικότητας του εγχειρήματος έχει.
Μπροστά στην προοπτική αυτή θα κληθούμε όλοι να τοποθετηθούμε υπεύθυνα και ξεκάθαρα, παραμερίζοντας ισορροπιστικές, συμψηφιστικές και μικροπολιτικές προσεγγίσεις στο ζήτημα.

Δείτε το ρεπορτάζ της εποχής στα ΝΕΑ :
https://www.tanea.gr/…/sxedio-gia-aposyrsi-twn-palaiwn…/