Έκθεση με θέμα «Τεχνικές και Μέθοδοι για τα πρώτα βήματα ενός αστροφωτογράφου» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Το Σάββατο 2 Ιουλίου ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης Έκθεση Αστροφωτογραφίας. Την Έκθεση πλαισίωσε ομιλία με θέμα «Τεχνικές και Μέθοδοι για τα πρώτα βήματα ενός αστροφωτογράφου».
🟢Ομιλητής ήταν ο κ. Γκόγκος Αθανάσιος, ερασιτέχνης αστρονόμος, αστροφωτογράφος και μέλος του συλλόγου μας, του οποίου είναι δημιουργήματα όλες οι φωτογραφίες της έκθεσης. Ο ομιλητής αναφέρθηκε επιγραμματικά για τα είδη της συγκεκριμένης τέχνης, αλλά επικεντρώθηκε στη φωτογράφιση μακρινών αστρικών αντικειμένων, στον εξοπλισμό που απαιτείται καθώς και στον χρόνο που χρειάζεται να αφιερώσει κάποιος, εάν κάποιος ενδιαφερθεί να ασχοληθεί. Την ομιλία μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, όπου θα βρει και πολλές παλαιότερες ομιλίες.
🟢Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, η Αντιπεριφερειάρχης Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα. Όλγα Πουταχίδου και ο καταξιωμένος επιστήμονας, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συνεργάτης της NASA κ. Θανάσης Οικονόμου.
🟢Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον του για κάτι που δεν το συναντάει κανείς, όχι μόνο τοπικά, αλλά και πανελλαδικά. Μεταξύ των εκθεμάτων είναι φωτογραφημένα αστρικά σμήνη, πλανητικά νεφελώματα, γαλαξίες, φωτογραφίες μοναδικές που αξίζει κανείς να τις δει.
🟢Τα εκθέματα θα παραμείνουν στο φουαγιέ της βιβλιοθήκη μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουλίου και είναι διαθέσιμα προς πώληση.