Δήμος Κοζάνης: Στις καλές πρακτικές ΟΤΑ η ηλεκτρονική προσβασιμότητα των αποφάσεων Δ.Σ. για άτομα με αναπηρία

📌Στις καλές πρακτικές Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης εντάχθηκε η πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης για την πλήρη ηλεκτρονική προσβασιμότητα στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για άτομα με αναπηρία.
👉Η Ομάδα Αξιολόγησης Καλών Πρακτικών της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», λαμβάνοντας υπόψη την καινοτομία, την αποτελεσματικότητα, την πρωτοτυπία, και την αξιοποίηση από νέους χρήστες που θέλουν να υιοθετήσουν τη δράση, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης αποτελεί «παραδειγματική αναφορά» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
📍Αποτέλεσμα η δράση να ενταχθεί στις «Καινοτόμες Ψηφιακές Πρωτοβουλίες», με την Ένωση «Κλεισθένης» να κάνει λόγο για «παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες δημοτικές αρχές της χώρας».
📢Υπενθυμίζεται, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με πρωτοβουλία της τέως προέδρου, Νούλας Τουμπουλίδου, υλοποίησε μια καινοτόμα δράση για τα δεδομένα της χώρας, Συγκεκριμένα, προέβη στη δημιουργία βίντεο με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδίδοντάς τες στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, βάζοντας ηχητική περιγραφή, καθώς και υπότιτλους, με αποτέλεσμα την πλήρη ηλεκτρονική προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία.
✔Η εν λόγω δράση εντάσσεται σε μία σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, στοχεύοντας στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα.
ℹ Λεπτομέρειες για τη δράση στο δελτίο τύπου: https://bit.ly/3JDmku8