Δήμος Κοζάνης: Τα έργα, και όχι τα λόγια, αποδεικνύουν αν κάποιος είναι παρών ή απουσιάζει

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Κοζάνη, τόπος να ζεις» και επειδή οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη όπως ορισμένοι θέλουν να πιστεύουν, διευκρινίζουμε επιγραμματικά:

  • Η δήθεν παραχώρηση του χώρου του ΟΣΕ, όπως αρέσκονται ορισμένοι να την αποκαλούν, ήταν μίσθωση.
  • Η σύμβαση για την ανάθεση του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας ανατέθηκε από την απελθούσα δημοτική αρχή την τελευταία ημέρα της θητείας της.
  • Η Κυβέρνηση της χώρας και η ΔΕΗ ΑΕ αποφασίζουν για την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την τύχη της Πτολεμαΐδας V, όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος Κοζάνης.
  • Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας γίνεται σήμερα με σαφώς καλύτερους όρους, συγκριτικά με την προηγούμενη δημοτική περίοδο
  • Η συνεχής επίκληση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ενώ μάλιστα απορρίφθηκαν οι σχετικές προσφυγές, δεν μπορεί να καλύψει την ολοκληρωτική αντίθεσή της παράταξης «Κοζάνη, τόπος να Ζεις» στις ΑΠΕ, εκτός βέβαια από όσες δρομολόγησαν τα μέλη της στη θητεία τους.

 

Αυτό που συστηματικά πράττουμε στο Δήμο Κοζάνης, μετά από την περίοδο πενταετούς απραξίας  της προηγούμενη δημοτικής αρχής, είναι η συνεχής προσπάθεια αξιοποίησης κάθε αναπτυξιακής ευκαιρίας. Στόχος μας, η ανακοπή της φθίνουσας οικονομικής και πληθυσμιακής συρρίκνωσης της περιοχής.

Στην προσπάθειά μας αυτή, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και στην περίπτωση της πολιτικής του green deal.  Φυσικά, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία της ΕΕ, δε σημαίνει ότι όλοι προσχώρησαν στους Οικολόγους. Το ίδιο και εμείς. Η ικανότητα προσαρμογής στις νέες εξελίξεις δεν αποτελεί  μειονέκτημα. Αντιθέτως, είναι υποχρέωση των αιρετών προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα και το καλό του τόπου, και φυσικά όχι να προωθούν προσωπικές απόψεις και επιδιώξεις.

Αναφορικά  με τα “πυροτεχνήματα” για τον σιδηρόδρομο και τις “προτάσεις ”, επισημαίνουμε ότι, η κίνηση που έγινε είκοσι μόλις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, είναι ανάλογης βαρύτητας με την “παραχώρηση” του χώρου του ΟΣΕ και προφανώς εξυπηρετούσε μια προεκλογική  καμπάνια, καθώς και το κόμμα υποστήριξής τους. .

 

Τέλος, είναι προφανές ότι η επίκληση της αρχής της συνέχειας της διοίκησης, χρησιμοποιείται προκειμένου να διαστρεβλωθεί η  πραγματικότητα. Αρκεί να θυμίσουμε, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν εκείνη που διέκοψε προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την ανάδειξη της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Σε αντίθεση, την τρέχουσα δημοτική περίοδο τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις και επιλογές του παρελθόντος, αρκεί μόνον να θυμίσουμε το πρωτοποριακό έργο της ΔΙΑΔΥΜΑ και τη Συμμετοχή του Δήμου στο Σύμφωνο Δήμαρχων.

Τα έργα, και όχι τα λόγια, αποδεικνύουν αν κάποιος είναι παρών ή απουσιάζει. Και εμείς είμαστε παρόντες.