Ελλάδα 2021

Τηλεδιάσκεψη με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρο της επιτροπής Ελλάδα 2021 με θέμα τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του Δήμου Κοζάνης.

Σήμερα, η Πρόεδρος της Eπιτροπής «Ελλάδα 2021», είχε τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λάζαρο Μαλούτα. Η ψηφιακή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει η Επιτροπή με τους ΟΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Από τη συζήτηση, προέκυψε ότι η επιλογή που είχε κάνει εξαρχής η Επιτροπή -οι δράσεις που θα οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα να έχουν σχέση, όχι με φιέστες και πανηγύρια, αλλά με ανάπτυξη και να αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον-, είναι όχι απλώς επίκαιρη, είναι και αναγκαία, μετά τη δοκιμασία της χώρας μας, αυτήν την εποχή.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης εξήγησε ότι έχουν εργαστεί συστηματικά, προκειμένου το 2021 να δρομολογηθεί μία σειρά από δράσεις ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού σχολείου το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την ίδρυση μιας ενεργειακής κατασκήνωσης που θα δίνει δυνατότητα στους κατασκηνωτές να συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και στις διαδικασίες παραγωγής που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Κοζάνης μετέφερε στην κα. Αγγελοπούλου–Δασκαλάκη τη δημιουργία ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο άσκησης της γεωργίας με αποκλειστική χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης για την οικολογικά φιλική αγροτική παραγωγή.

Τέλος, το ευτυχές, όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας, είναι πως πέρα από τα προφανή θετικά αποτελέσματα των δράσεων αυτών, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου–Δασκαλάκη, διαβεβαίωσε τον κ. Μαλούτα, ότι η Επιτροπή θα βοηθήσει ενεργά την προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης, όπως και κάθε άλλη παρόμοια δράση που θα έχει ως στόχο, το 2021 να αποτελέσει αφετηρία μίας νέας ώθησης της χώρας προς τα εμπρός.

#Greece2021

 

#dimoskozanis
#ellada2021