Νέο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Κοζάνης: Νέο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ αποκτά ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης
👨‍🦽👩‍🦽Ο Δήμος Κοζάνης έχοντας καταστήσει σαφή την πρόθεση του για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, καθώς και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προχώρησε σε μία ακόμη δράση προς αυτή την κατεύθυνση.
🦽Ειδικότερα, υπέβαλλε πρόταση για χρηματοδότηση της πράξης «Προμήθεια λεωφορείου μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Κοζάνης. Η πρόταση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης.
🖊Η πρόταση του Δήμου Κοζάνης έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση, ώστε να δρομολογηθεί η αγορά του λεωφορείου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σωματείου «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν.Κοζάνης». Το εν λόγω σωματείο:
• Λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία δυναμικότητας 25 ατόμων σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
• Είναι υπό αδειοδότηση το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση δυναμικότητας 35 ατόμων.
🚍Να σημειωθεί, ότι το όχημα θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένο, για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία και θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται δύο αναπηρικά αμαξίδια. Η συνολική χωρητικότητα θα είναι 14 θέσεις, με επιπλέον μία θέση οδηγού, μία θέση συνοδηγού.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 110.000 ευρώ.