Ο Δήμος Κοζάνης και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης σας προσκαλούν την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ στην αίθουσα «Κοβεντάρειο» στην εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού Δήμου Κοζάνης.

 
Στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, και με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας και την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν, που γιορτάζονται την 8η του Μάη, ο Δήμος Κοζάνης και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε Κοζάνης, πραγματοποίησαν την Κυριακή 8 Μαΐου εκδήλωση στην αίθουσα «Κοβεντάρειο».
📌Η ψυχολόγος Σοφία Γεωργιάδου μίλησε για τη«Μικρασιάτισσα μάνα, φέρουσα και κληροδοτούσα το ψυχικό τραύμα του ξεριζωμού», αναλύοντας την ψυχολογική κατάσταση των γυναικών που ξεριζώθηκαν με την Καταστροφή κι έφτασαν πολύπαθες και βασανισμένες, με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, στους νέους τόπους διαμονής τους.
📌Ο Γιάννης Γκλαβίνας, δρ. Ιστορίας Α.Π.Θ και μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού, στην ομιλία του με θέμα «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι Έλληνες αιχμάλωτοι της Μικρασιατικής Καταστροφής» έδωσε πληροφορίες για το σύνθετο έργο και τηδράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που διαχρονικά αποτελεί παράδειγμα προσφοράς.
📌Ακολούθησε τιμητική διάκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθεια του στην αναζήτηση συγγενικών προσώπων των προσφύγων από τον Δήμο Κοζάνης και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Π.Ε Κοζάνης.
📌Χαιρετισμούς απηύθυναν η κυρία Νουλα Τουμπουλίδου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Μελετών του ΔήμουΚοζάνης, η κυρία Φωτεινή Καμίτα, πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου ΠΕ Κοζάνης, ο κύριος Δημήτρης Καμαριάδης, μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου Κοζάνης για τα 100 χρόνια Μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού και η κυρία Άννα Μαμάτσιου, αντιπρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση: