Ο Δήμος Κοζάνης φωτίζει μπλε την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» ξανά την ελπίδα
🔷Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.
👉Ο Δήμος μας υποστηρίζει το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλει στην διάδοση του οράματος και του έργου του, με τη φωταγώγηση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού και έτσι το βράδυ της Παρασκευής, θα μπορούν οι πολίτες της πόλης μας να απολαύσουν τη φωταγώγηση, να φωτογραφηθούν στο σημείο και να ανεβάσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας tag τα προφίλ του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος!
👉Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε: «Επιστρέφοντας στην νέα μας πραγματικότητα και με τη μερική άρση των περιορισμών, έχουμε επιταχύνει ώστε να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις ευχών. Υπάρχουν παιδιά μας που περιμένουν ακόμα και 2 χρόνια για την εκπλήρωση. Η συμβολή όλων μας για την θεραπεία τους είναι σημαντική! Οι Δήμοι είναι κοντά μας και ανταποκρίνονται σε κάθε μας αίτημα! Σας ευχαριστούμε πολύ!»
👉Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Κοζάνης θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Make-A-Wish. Την Παρασκευή 29 Απριλίου, φωταγωγούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με μπλε χρώμα, διαδίδοντας το όραμα του Οργανισμού».
⭐Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα. Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.
ℹ Περισσότερα: https://bit.ly/3KimCpJ