Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: «Μύθι…μύθι…φτιάχνω το δικό μου παραμύθι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Με ένα εργαστήριο για παιδιά ξεκίνησαν οι δράσεις που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης , για την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
🔴Υπό τον τίτλο «Μύθι…μύθι…φτιάχνω το δικό μου παραμύθι» και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Άννας Μακρογιάννη, οι μικροί φίλοι του βιβλίου, δημιούργησαν το δικό τους αυτοσχέδιο παραμύθι. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη γιορτή του παιδικού βιβλίου που θεσπίστηκε την 2α Απριλίου κάθε έτους, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού Παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
👉Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας υπογράμμισε ότι «Στόχος μας είναι η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη να γίνει ο άξονας γύρω από τον οποίο θα κινείται η πόλη, ένας χώρος που θα γεμίσει με κόσμο και παιδιά που θα την αγαπήσουν. Βούλησή μας είναι, όλες οι δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, τη νεολαία, την εκπαίδευση και την ιστορία να γίνονται εδώ».
👉Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δήμητρα Τσότσιου – Τσιάγια, τόνισε ότι «Στις θολές και δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε, τα παιδιά και οι ιστορίες τους- τα παραμύθια τους και τα ταξίδια που κάνουν μέσα από αυτά- μοιάζουν να είναι, το φως που μας δείχνει τον δρόμο προς την ελπίδα».
📝Σημειώνεται, ότι οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συνεχίζονται, Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://tinyurl.com/2p86acvj