Πρώτη συνάντηση της Δημοτικής αρχής με τους Προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των 52 κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση της νέας Δημοτικής Αρχής με τους αιρετούς των 52 Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Κοβεντάρειο. 

Οι Πρόεδροι και τα μέλη των συμβουλίων των Κοινοτήτων ενημερώθηκαν σχετικά με το πλαίσιο συνεργασίας τους με τη Δημοτική Αρχή την τρέχουσα Αυτοδιοικητική περίοδο, γνώρισαν τους νέους αντιδημάρχους  και ενημερώθηκαν για τις αρμοδιότητες τους. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες (Δ/ντες υπηρεσιών) του Δήμου, αλλά και να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους, αναφορικά με την καθημερινότητα στις Κοινότητες. 

Μείζον θέμα, η προβληματική και επικίνδυνη έως έναν βαθμό για τους κατοίκους κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί από το πλήθος αδέσποτων σκυλιών  τα οποία περιφέρονται σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Επίσης μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκαν τα θέματα της έλλειψης φωτισμού, της μη έγκαιρης αποψίλωσης των χόρτων, της ελλιπούς καθαριότητας των δρόμων των Κοινοτήτων ειδικά τους θερινούς μήνες, καθώς και τα έντονα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά τους χειμερινούς μήνες με τον αποχιονισμό των Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, έκανε λόγο για την αναγκαιότητα της άμεσης επαφής και επικοινωνίας ανάμεσα στους αιρετούς και τις υπηρεσίες, καθώς και της παρουσίας των Προέδρων στα Δημοτικά Συμβούλια, ώστε η συνεργασία όλων να καταστεί αποτελεσματική και χρήσιμη για τους Δημότες.