Τελικά ποτέ δεν είναι αργά! (Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Ιωαννίδη)

Μάλλον έπρεπε να γίνει αντιπολίτευση για να αρχίσει να ενδιαφέρεται για το κολυμβητήριο ο κ. Ιωαννίδης!

Ας πάρει τις πρώτες απαντήσεις στις ανησυχίες του:

  • Αυτή η Δημοτική Αρχή ΠΡΙΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ κάθε πιθανότητα/δυνατότητα διορθωτικών παρεμβάσεων/ενισχύσεων στον μεταλλικό σκελετό, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την κατεδάφιση την οποία αποφασίσατε και πολύ βολικά βαφτίσατε «αντικατάσταση»!!

Ιδίως όταν γι΄ αυτή την «αντικατάσταση» δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, καμία μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί και κυρίως καμία χρηματοδότηση δεν έχει εξασφαλιστεί/δεσμευτεί.

  • Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία την οποία εγκλωβίσατε με τις επιλογές σας και την οποία επιφορτίσατε με ένα βάρος που δεν της αναλογούσε, να αξιοποιήσει εξειδικευμένους μηχανικούς στις μεταλλικές κατασκευές, προκειμένου να γίνει ό,τι απαιτείται ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ανασφάλειας της εγκατάστασης που καλλιεργήσατε και επιλέγει να απολογηθεί για χρόνους που θα τρέχουν για τη επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου και όχι για την απαξίωση και την κατεδάφισή του.
  • Αυτή η Δημοτική Αρχή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με τις επαφές που πραγματοποίησε ήδη πριν αναλάβει (οι στενοί σας συνεργάτες το ξέρουν καλά, εσάς γιατί σας διαφεύγει;;) είναι αποφασισμένη να δώσει πίσω στους πολίτες, τα ΑΜΕΑ και τον μαζικό αθλητισμό της περιοχής ΑΣΦΑΛΗ τον φυσικό τους χώρο και αυτό είναι η απάντησή μας στην δική σας αδιαφορία για τις ανάγκες αυτού του τόπου. 

Γιατί εμείς τα δεδομένα, παρότι τα ανακαλύπτουμε ετεροχρονισμένα, τα αξιοποιούμε και δεν τα προσπερνάμε.

Κι επειδή τα περασμένα δεν είναι πάντα ξεχασμένα κ. Ιωαννίδη, να σας υπενθυμίσουμε ότι τον Απρίλιο 2019 το μόνο στοιχείο που δημοσιοποιήσατε ήταν το πόρισμα του Πανεπιστημίου για το επιπλέον φορτίο. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (η απόφαση επιτροπής καταλληλότητας για παράδειγμα) επιλέξατε «απλά» να μείνουν στο αρχείο των δικών σας συνεργατών και να μην γνωστοποιηθούν περαιτέρω!!

Είναι τουλάχιστον άκομψο λοιπόν  να μας εγκαλείτε, όταν υπάρχουν δεδομένα που  αποκρύψατε!!

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης κ. Ιωαννίδη είναι πολύ σημαντικός και το δικαίωμά σας στην κριτική είναι πρωτίστως θεσμικό. Ως τέτοιο, είναι απολύτως σεβαστό.

 Είναι όμως πολύ νωρίς για να σας διαφεύγει ότι μέχρι πριν ένα μήνα ήσασταν εσείς ο πρώτος πολίτης αυτού του δήμου και το έργο σας είναι πολύ νωπό. Καλοδεχούμενες λοιπόν οι παρεμβάσεις σας, γιατί το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας υπενθυμίζουν την εκκωφαντική σας σιωπή όταν έπρεπε να δώσετε απαντήσεις, που ποτέ δεν δώσατε, για την περίοδο λειτουργίας του κολυμβητήριου Σεπτέμβριος 2016 – Ιούλιος 2018, όταν είχατε στα χέρια σας τα ίδια ακριβώς στοιχεία και το κολυμβητήριο λειτουργούσε!

 Κι επειδή έστω και όψιμο, το ενδιαφέρον σας για την τοπική κολύμβηση φαίνεται να υπάρχει, ας θυμηθούμε, ενδεικτικά, πώς παραδώσατε την μοναδική υποδομή του αθλήματος στους δημότες της Κοζάνης, στο Λιάπειο:

  • Μισογεμισμένη δεξαμενή που με το λάστιχο της φωτογραφίας (από μέσα Αυγούστου) ένας θεός ξέρει πότε θα ήταν ετοιμοπαράδοτη
  • Σαπισμένες πόρτες για τις οποίες ήδη δρομολογήθηκε αντικατάσταση
  • Ντουζιέρες, που το πριν και το μετά, δείχνουν τη διαφορά μας!