Τους πρώτους της επισκέπτες δέχθηκε, την ημέρα της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης, η έκθεση επιλεγμένων κειμηλίων του Πολεμικού Μουσείου, που φιλοξενείται στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι με οικοδεσπότη το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, βρέθηκαν την 11η Οκτωβρίου στην έκθεση, όπου ξεναγήθηκαν από τον μεταδιδακτορικό ερευνητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργο Αλευρά.
📢Σημειώνεται, ότι με την συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο διατήρησης της ιστορικής εθνικής μνήμης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί τη δράση με τίτλο «Το Μουσείο Πάει Σχολείο», υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υπεύθυνο φορέα οργάνωσης-υλοποίησης το Πολεμικό Μουσείο .
➡Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Κοζάνης, στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από 11 έως 15 Οκτωβρίου 2021.
ℹΤο κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση ως εξής:
◾Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-13:00
◾Τρίτη, 12 έως Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και ώρες 18:00-20:00.
✔Για την είσοδο στο χώρο θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.