🌺Πρωτομαγιά στο «Κουρί»: Απολαμβάνουμε το δάσος χωρίς να το καταστρέφουμε

 
🌼Η επισκεψιμότητα στο δάσος «Κουρί» αυξάνεται, καθώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται, ενώ αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση κοινού την ημέρα της Πρωτομαγιάς.
🔴Παρόλο που οι περισσότεροι πολίτες σέβονται το δάσος και τις καινούργιες υποδομές άθλησης και αναψυχής, υπάρχουν κάποιοι δυστυχώς, που ρυπαίνουν και βανδαλίζουν τις παιδικές χαρές και τους υπόλοιπους χώρους υπαίθριων δραστηριοτήτων.
🔴Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, λόγω των εορτών και των σχολικών αργιών, η προσέλευση του κοινού στο «Κουρί» αυξήθηκε. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρχουν αρκετοί υπερχειλισμένοι απορριμματοδέκτες, εξαιτίας της τοποθέτησης μεγάλων σάκων απορριμμάτων σε αυτούς, σκορπισμένες σακούλες με υπολείμματα τροφών και υλικών συσκευασίας, σπασμένα παιχνίδια, αλλά και παράνομη είσοδος οχημάτων.
👉Στην προσπάθεια να είναι ο επερχόμενος εορτασμός της Πρωτομαγιάς στο «Κουρί» μια ευχάριστη εμπειρία για όλους, ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους δημότες ότι:
1. Επιπλέον πράσινοι κάδοι απορριμμάτων και κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά μήκος της ασφαλτοστρωμένης οδού, και στους χώρους στάθμευσης οχημάτων. Παρακαλείσθε, να συγκεντρώνετε και να απορρίπτετε εκεί όλα τα απόβλητα και όχι στους ξύλινους απορριμματοδέκτες, που είναι μόνο για μικρά μεμονωμένα απορρίμματα.
2. Θα λειτουργήσουν οι δημόσιες τουαλέτες στο χώρο. Παρακαλείσθε για την τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και απορρίπτοντας στα καλαθάκια τα όποια απορρίμματα, σεβόμενοι τους συνανθρώπους μας και προστατεύοντας το χώρο.
👉Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι:
1. Δεν επιτρέπεται η είσοδος μηχανοκίνητων τροχοφόρων μέσα στο δάσος και πέρα από τις μεταλλικές μπάρες. Όλα τα οχήματα πρέπει να σταθμεύουν στους οριοθετημένους χώρους στάθμευσης και η κίνησή τους να γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες προς αποφυγή ατυχημάτων.
2. Απαγορεύεται ρητά το άναμμα φωτιάς οπουδήποτε στο δάσος εκτός από τους έντεκα (11) ειδικά διαμορφωμένους χώρους (ψησταριές) που υπάρχουν και τυχόν φορητές συσκευές παρασκευής φαγητού.
3. Απαγορεύεται ρητά το πέταγμα αναμμένων τσιγάρων και σπίρτων.
4. Πριν την αποχώρησή τους οι επισκέπτες οφείλουν να μεριμνούν για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς στην ψησταριά και την καθαριότητα περιμετρικά του χώρου.
Για την τήρηση των παραπάνω και την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας θα διενεργηθούν έλεγχοι την Κυριακή 1 Μαΐου και τη Δευτέρα 2 Μαΐου από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Τμήμα Καθαριότητας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης.
🔷Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία όλων, ώστε να προστατέψουμε το χώρο αυτό για να τον χαιρόμαστε όλοι, κάθε μέρα, τα επόμενα χρόνια.
🎤Δείτε όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Μίλτος Μαγγιρίδης: