Τηλεδιάσκεψη εργασίας είχε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Κοζάνης για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Πράσινες Πόλεις».
👉Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, είχε ως αντικείμενο την κατάρτιση φακέλου για το σχετικό πρόγραμμα.
📍Αναλυτικά, το πρόγραμμα «Πράσινες Πόλεις» περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση ενός επιχειρησιακού προγράμματος, καθώς και την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στους τομείς των:
· απορριμμάτων
· υδάτων
· αστικών μεταφορών
· ενέργειας
· κλιματικής ουδετερότητας
· Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
· οδοφωτισμού
· καθώς και δικτύων, έξυπνων λύσεων, ανθεκτικότητας κ.λπ.
📝Σημειώνεται, ότι η ΕΤΑΑ είναι μια αναπτυξιακή τράπεζα, ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με έδρα το Λονδίνο, που συστάθηκε το 1991 προκειμένου να παράσχει υποστήριξη για τη μετάβαση των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σήμερα, η ΕΤΑΑ έχει χορηγήσει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης της στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και έχει επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα στη στήριξη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και δημόσιων οργανισμών. Στην Ελλάδα έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 90 έργα, ύψους 5,5 δις Ευρώ, εκ των οποίων το 93% έχει κατευθυνθεί προς τον ιδιωτικό τομέα.
📸Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη δια ζώσης συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, με τον επικεφαλής ενέργειας της EBRD για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Γιώργο Γκιαούρη.