5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

Το 2019 μέσω του Εγκεκριμένου Συλλογικού Συστήματος Οικολογικής διαχείρισης ελαστικών συλλέχτηκαν από το Δήμο Κοζάνης 30.225 ελαστικά οχημάτων τέλους κύκλου ζωής από βουλκανιζατέρ και συνεργεία. Από την ποσότητα αυτή οδηγήθηκε το 68,4% για ανακύκλωση.

«Καθαρίζω και ομορφαίνω την πόλη μου»: Τριήμερες δράσεις του Δήμου Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Καθαρίζω και ομορφαίνω την πόλη μου» είναι ο τίτλος των τριήμερων δράσεων που διοργανώνουν Δήμος Κοζάνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΟΑΠΝ), η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος η Κοινότητα Κοζάνης και το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Κοζάνης σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής (αθλητικούς, ορειβατικούς, πολιτιστικούς). Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η ημέρα: Παρασκευή 5 Ιουνίου
5.00 μ.μ. μαζευόμαστε στο Στρατιωτικό Γήπεδο χωριζόμαστε σε ομάδες και καθαρίζουμε την περιοχή γύρω από το γήπεδο και το Υπαίθριο Θέατρο της πόλης μας.

2η ημέρα: Σάββατο 6 Ιουνίου
11.00 π.μ. συναντιόμαστε στον Νιάημερο – ΔΙΑΔΥΜΑ και φροντίζουμε τα μονοπάτια της περιοχής και την πορεία προς τον Άγιο Θωμά.
5.00 μ.μ. ομορφαίνουμε την πλατεία απέναντι από το 2ο δημοτικό, περιοχή Αγίου Δημητρίου, συμβολή οδών Ρουσιάδη-Κύπρου.

3η ημέρα: Κυριακή 7 Ιουνίου
11.00 π.μ. συγκεντρωνόμαστε στο Cyclon (παλιά Κοσμοκίνηση) και καθαρίζουμε τον ποδηλατοδρόμο προς την Τ.Κ Αργίλου.
5.00 μ.μ. καλλωπίζουμε την πλατεία της Γιτιάς και τον Άη Σαράντη.

Καλούμε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, κρατώντας αποστάσεις, να συμμετέχουν στις δράσεις, να ζήσουμε από κοντά την φύση και να ομορφύνουμε την πόλη μας!

Φέρνουμε μαζί μας την καλή μας διάθεση! Το φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ θα είναι μαζί μας για να προσφέρει ανάσα δροσιάς σε όλους τους συμμετέχοντες!

Ευχαριστούμε την Υπηρεσία Πρασίνου που θα μας παρέχει φυτά με τα οποία θα στολίσουμε τις γειτονιές μας και τα απαραίτητα εφόδια για να τις καθαρίσουμε, καθώς και την ΔΙΑΔΥΜΑ όπως και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης για την στήριξή του.

 

Προστατεύουμε το περιβάλλον, φροντίζουμε τον πλανήτη!

 

Ανακύκλωση Flip Book 1

Ανακύκλωση Flip Book 2