Μήπως κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Δεσποτίδη ότι είναι Αντιδήμαρχος και για τα ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ και για τα ΤΕΧΝΙΚΑ θέματα?

Με έκπληξη είδαμε το δελτίο τύπου του Δήμου Κοζάνης μέσω του οποίου ο  Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δεσποτίδης δηλώνει πως «θα ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου με το σύνολο των πολιτών και των φορέων της πόλης μας»,  και αφού αναλύει το ιστορικό-προβλήματα σχετικά με τη διάνοιξη της οδού Βαλαωρίτου, καταλήγει «αναζητώντας λύση, ακόμα και την ύστατη στιγμή, μέσα από συλλογική αντίδραση!». Δηλαδή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καλεί σε  συλλογική αντίδραση ποιους; Δημότες και φορείς; Κατά ποίων; Του Δήμου; Των συμπολιτών;

Στο δελτίο τύπου ο  Αντιδήμαρχος εγκαλεί  αμέσως  ή  εμμέσως:

  • Την αρμόδια υπηρεσία, τους μελετητές, τους φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο που γνωμοδότησαν το 1986, ενώ συμμετείχαν στη διαδικασία έγκρισης της πολεοδομικής  μελέτης Σκ’ρκας-Αγ. Νικάνορα.
  • Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια έκτοτε διότι κανένα μέλος τους δεν πήρε πρωτοβουλία να προτείνει τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο συγκεκριμένο σημείο.
  • Όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Πολεοδομίας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
  • Πολίτες και φορείς, τοπικούς και περιβαλλοντικούς, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
  • Το ΤΕΕ τμ. Δυτικής Μακεδονίας (θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας γαρ), για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Θυμίζουμε πως τον συγκεκριμένο  θεσμό υπηρετεί επί χρόνια ο Αντιδήμαρχος.
  • Τον εαυτό του που εισηγήθηκε και το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο που ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 που περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο έργο.

Μήπως κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Δεσποτίδη ότι είναι  Αντιδήμαρχος και για τα ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ και για τα ΤΕΧΝΙΚΑ θέματα, και ότι υποχρέωσή του  είναι να δίνει λύσεις σε προβλήματα και όχι να στρέφει πολίτες κατά πολιτών? Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, όμως κάποιοι έχουν θεσμικούς ρόλους και πρέπει να τους υπηρετούν.