«Διεκδικούμε τις καλύτερες παροχές υγείας για τους συμπολίτες μας και καλούμε κάθε θεσμικό φορέα να συμπορευτεί μαζί μας σε αυτή τη διεκδίκηση»

Λάζαρος Μαλούτας: «Διεκδικούμε τις καλύτερες παροχές υγείας για τους συμπολίτες μας και καλούμε κάθε θεσμικό φορέα να συμπορευτεί μαζί μας σε αυτή τη διεκδίκηση.
Η διαστρέβλωση των γεγονότων αποτελεί πλέον πάγια τακτική της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» και του επικεφαλής της. Όταν όμως αυτή η τακτική αφορά στις παροχές υγείας προς τους συμπολίτες μας, καταντά υποκριτική.
Θα ήθελα λοιπόν, να υπενθυμίσω σε όσους «κόπτονται» για τα προβλήματα του νοσοκομείου μας, ότι από το 2011 έχω επισημάνει τα υφιστάμενα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ έχω καταστήσει σαφή τη θέση μου, σε όλους τους τόνους, αναφορικά με τη δημιουργία νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας Οδού με υψηλού επιπέδου προδιαγραφές, κατάλληλη στελέχωση και πλήρως προσβάσιμο.
Φυσικά, η αγωνία για το επίπεδο των παροχών παραμένει και μάλιστα επιτείνεται, καθώς η πανδημία ανέδειξε στο μέγιστο βαθμό ελλείψεις υποδομών και στελέχωσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στις υγειονομικές δομές.
Ακόμη, αξίζει να υπενθυμίσω στην παράταξη «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», ότι με πρωτοβουλία μας έχει ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας για την τεκμηρίωση της αναγκαιότητας κατασκευής του νέου νοσοκομείου, που πυροδότησε τη συζήτηση για τον υγειονομικό χάρτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Τελευταίο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, είναι το ζήτημα της διεκδίκησης για το νοσοκομείο μας για το οποίο ο κ. Κουζιάκης αρέσκεται να εξαπολύει μύδρους και να χαλκεύει συκοφαντίες. Για να καταστεί λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο:
🟢 Ναι, διεκδικούμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
🟢 Ναι, απαιτούμε τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
🟢 Ναι, αναζητούμε λύσεις μέσω της παρέμβασης σε θεσμικά όργανα.
🟢Ναι, θέλουμε ένα νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, που θα δημιουργεί ένα αυξημένο αίσθημα ασφαλείας σε κατοίκους και επισκέπτες.
Διεκδικούμε τις καλύτερες παροχές υγείας για τους συμπολίτες μας και καλούμε κάθε θεσμικό φορέα να συμπορευτεί μαζί μας σε αυτή τη διεκδίκηση. Φυσικά, όσοι διέπονται από πολιτικό καιροσκοπισμό αρνούνται και τη συμπόρευση σε αυτό τον αγώνα.