Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη;

Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη;
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, με απόφαση που ελήφθη μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, προχώρησε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με την τακτοποίηση ποσού ύψους περίπου 630.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είχε δεσμευτεί από τη ΔΕΗ, από τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη των ΑΠΕ, προκειμένου να “πληρωθεί” μέρος της οφειλής της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ για την τηλεθέρμανση, στην ουσία για να γίνει λογιστική τακτοποίηση των χρημάτων που παρακρατήθηκαν από τη ΔΕΗ.
Με ένα λογιστικό τρικ λοιπόν, η Δημοτική Αρχή Κοκαλιάρη χρέωσε τα 630.000 ευρώ στις οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΥΑΚ, για τη θερμική ενέργεια που καταναλώθηκε στα δημοτικά κτίρια.
Έτσι, με τη χθεσινή απόφαση, τα ανταποδοτικά τέλη των ΑΠΕ, που προορίζονταν αποκλειστικά για τις δημοτικές κοινότητες, χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή των λογαριασμών τηλεθέρμανσης των δημοτικών κτιρίων, ουσιαστικά δηλαδή, για την κάλυψη των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ.
Με απλά λόγια, 630.000 ευρώ που προορίζονταν για έργα και επενδύσεις στις Δημοτικές Κοινότητες, “εξαφανίζονται” ως δια μαγείας.
Δικαιωνόμαστε, λοιπόν, για ακόμη μία φορά.
Είχαμε ήδη αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο κατά τη συζήτηση της σύμβασης με τη ΔΕΗ, όσο και με την ερώτηση της συναδέλφου δημοτικής συμβούλου κ. Ελπίδας Κουϊμτζίδου στην πέμπτη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, στα τέλη Οκτωβρίου του 2024.
Συμπέρασμα : η Δημοτική Αρχή Κοκαλιάρη στερεί πόρους από τις δημοτικές κοινότητες για να καλύψει τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ.
Και όλα αυτά παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Κοκκαλιαρη κατά τη διάρκεια των σχετικών συζητήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος είχε ρητά διαβεβαιώσει ότι τα χρήματα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα οποία προορίζονταν για τις δημοτικές κοινότητες, δεν θα χαθούν, και παρά τις αντιδράσεις προέδρων.
Διαβεβαίωνε δηλαδή τους πολίτες , ότι δεν πρόκειται να συμβεί, για κάτι που είχε συμφωνήσει και υπογράψει με τη ΔΕΗ και γνώριζε πολύ καλά ότι δεν επρόκειτο να τηρηθεί.
Όπως εξάλλου είχε διαβεβαιώσσει τους κατοίκους της Αιανής οτι δεν θα καταργηθεί το ληξιαρχείο, τους κατοίκους όλων των δημοτικών κοινοτήτων ότι θα θερμάνει όλους τους οικισμούς του Δήμου με eco-θέρμανση και όλους τους πολίτες ότι θα έλυνε το θέμα των αδέσποτων σκύλων σε έξι μήνες.
Δεν έχουν περάσει καν δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, και τα φαινόμενα παραπλάνησης και ψευδών διαβεβαιώσεων προς τους κατοίκους του Δήμου και ιδιαίτερα των δημοτικών κοινοτήτων έχουν ήδη πολλαπλασιαστεί.
Το μεγάλο ερώτημα, λοιπόν, είναι ένα:
Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη;
Ποιος πιστεύει τις δεσμεύσεις της ;

Tags

100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις 100 χρόνια μνήμης Προσφυγικού Ελληνισμού Vamvakies: A Social Green Project! Άρθρο του Δημάρχου Κοζάνης Έξυπνη Πόλη Έργα ΣΔΙΤ Αιανή Ανάπτυξη Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Απάντηση στη Δημοτική Κίνηση "Κοζάνη Τόπος να Ζεις" Απολιγνιτοποίηση ΔΕΗ ΔΕΥΑΚ Δήμαρχος Κοζάνης Δήμος Κοζάνης Δίκαιη Μετάβαση ΔΕΗ Δίκτυο "απόΔημος" Δημοτικό Συμβούλιο ΕΝΟΤΗΤΑ-Μαζί Μπορούμε! ΕΝΟΤΗΤΑ-Μαζί για το μέλλον! Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα Εκλογές 2023 Ελλάδα 2021 Ενέργεια Ενεργειακοί Δήμοι ΚΔΒΚ Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη Κοζάνης Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης Κοζάνη 2030 Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη Κορωνοϊός Λάζαρος Μαλούτας Μέτρα για τον κορωνοϊό Μεταλιγνιτική Περίοδος Μετεγκατάσταση Ακρινής Νέο Νοσοκομείο Κοζάνης Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Περιοδεία ΣΒΑΚ Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με τους ιθύνοντες του ΤΕΘΑ Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του west channel Συσσίτιο Τηλεθέρμανση Χριστούγεννα 2019 Χριστούγεννα 2021

Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Τελευταία Νέα