Ε.Ε.ΣΥ.Μ

Ο δήμαρχος Κοζάνης σε συνάντηση με εκπροσώπους του Ε.Ε.ΣΥ.Μ

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου 2022 με εκπροσώπους του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκα.

Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Μιχάλη Αδαμαντιάδη, πρόεδρο, Απόστολο Κενανίδη Β΄ Αντιπρόεδρο και Σπύρο Ζαφείρη, μέλος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των City logistics και η ιδιαίτερη σημασία τους στην πορεία για την κλιματική ουδετερότητα, καθώς και στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά τις μεταφορές. Επίσης, αναλύθηκε ο αναπτυξιακός ρόλος τους στον σύγχρονο τρόπο ζωής, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και στην ομαλή λειτουργία των πόλεων.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας του Εμπορευματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στο νομό Κοζάνης, την οποία είχε εκπονήσει προ εικοσαετίας ο ΕΕΣΥΜ, με στόχο την επικαιροποίησή της και τη δρομολόγηση της υλοποίησης του Κέντρου.

Έπειτα από αναλυτική συζήτηση, αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση και των δύο αυτών στόχων.