Δήλωση Λάζαρου Μαλούτα։ Δεν είναι δίκαιη η μετάβαση κ. Ιωαννίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αύριο  Σάββατο 18 Μαΐου, θα έρθει στην Κοζάνη και θα επισκεφθεί την υπό ανέγερση μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας υπενθύμισε ότι ο ίδιος, τον Μάρτιο του 2015 κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού κ. Λαφαζάνη, είχε πει։  «Ο Υπουργός έκανε σαφείς τοποθετήσεις για τα ενεργειακά ζητήματα που τα  προηγούμενα χρόνια απασχόλησαν έντονα την περιοχή μας και κινητοποίησαν  φορείς και  πολίτες και ιδιαίτερα για τη μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και τις  μετεγκαταστάσεις». Επιπρόσθετα είχε  κάνει λόγο για  ένα «απόηχο αισιοδοξίας, γιατί οι δηλώσεις ικανοποίησαν σημαντικά αιτήματα της περιοχής».                                                        

«Δυστυχώς», συνέχισε ο Λ. Μαλούτας, «μοναδική “παραφωνία” σ΄ αυτό το ενωτικό κλίμα αποτελεί  ο κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος του μεγαλύτερου ενεργειακού Δήμου της χώρας, καθώς ήταν ο  μοναδικός εκπρόσωπος φορέα που διαφοροποιήθηκε!!! Εκφράζοντας την θέση του, η οποία ήταν και προεκλογική, διατύπωσε αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της 5ης μονάδας, και επίσης την άποψη ότι  δεν είναι εθνικά επωφελής».

Ο κ. Μαλούτας τόνισε ότι σήμερα που οι επιπτώσεις της κρίσης στην περιοχή μας  είναι φανερές σε όλους μας και  παρά τις σχεδόν 2000 θέσεις εργασίας που προσφέρει η κατασκευή της μονάδας V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ο κ. Ιωαννίδης συνεχίζει να μην προασπίζεται το τοπικό συμφέρον, όπως εκ του νόμου έχει υποχρέωση.

Δυστυχώς  ταυτίζεται με το Κυβερνητικό Σχέδιο για την Ενέργεια , που καταδικάζει τον τόπο μας. Τι έχει να προσφέρει πλέον ο κ. Ιωαννίδης; Τα πενιχρά κονδύλια του ταμείου μετάβασης, που ακόμη δεν είδαμε, δεν δίνουν προοπτική, γιατί δεν πρόκειται για δίκαιη μετάβαση αλλά  βίαιη μετάβαση, η οποία μάλιστα γίνεται με απόντα τον Δήμο Κοζάνης.